Ook kranten Wegener bieden premium content

Ook kranten Wegener bieden premium content
  • Media
  • 27 nov 2013 @ 08:53
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • JournalistiekPrintOnline

Alle dagbladen van Wegener Media bieden hun abonnees nu ook premium content. Een week na de marktintroductie bij de laatste Wegener-titel heeft al meer dan 26% van het totale abonneebestand zich aangemeld voor toegang tot het digitale nieuws.

Het nieuwsabonnement omvat naast de krant nu ook onbeperkt toegang tot al het digitale nieuws: de E-paper (online & tablet apps), iPad- en smartphone nieuws apps. 

Wegener Media richt zich met het digitaal portfolio eerst op het bieden van toegevoegde waarde aan abonnees. Zij krijgen onbeperkt toegang tot de digitale nieuwsproducten, terwijl de niet-abonnee hiervoor betaalt. De nieuwssites zijn vooralsnog voor iedereen toegankelijk. In de loop van 2014 wordt ook hier (een deel van de) content exclusief toegankelijk voor abonnees en betalende bezoekers.

Eind juni 2013 werd gestart met een pilot bij Brabants Dagblad. Op basis van deze ervaringen zijn producten en de campagne geoptimaliseerd voor uitrol bij de overige zes titels van Wegener. Doelstelling is om voor het eind van dit jaar 30% registraties onder abonnees te hebben gerealiseerd. Eén week nadat de laatste titel live ging, staat de teller al op ruim 26%. De campagne loopt door tot eind 2013.

Peter Vertregt, directeur Marketing & Sales: 'Onderzoek onder abonnees van Brabants Dagblad wijst uit dat toevoeging van digitale nieuwsproducten de waardebeleving onder onze abonnees versterkt. De Net Promotor Score is verbeterd en de opzegintentie daalt. Verlenging van abonneeduur is een belangrijk resultaat, ruim een derde van de abonnees geeft aan dat de toevoeging van digitale nieuwsproducten reden is om abonnee te blijven.'

De marktintroductie campagne bestaat primair uit advertenties in eigen dagbladen en op de nieuwssites, aangevuld met een e-mailcampagne. Voor de start van de campagne waren ca. 37.000 abonnees geregistreerd voor één of meer digitale nieuwsproducten. Sinds de campagne zijn hier al ruim 139.000 abonnees bijgekomen. Het aantal registraties neemt momenteel per dag nog steeds met bijna 2.000 toe.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken