FD vernieuwt weekendkrant

FD vernieuwt weekendkrant
  • Media
  • 10 apr 2014 @ 12:50
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • PrintJournalistiekDoelgroepContent

Het Financieele Dagblad vernieuwt en verrijkt de zaterdagkrant. Met ingang van 19 april krijgt de lezer 'meer inhoud' en een aantrekkelijkere en toegankelijkere vormgeving. 'De betekenis van het FD in het weekend neemt toe', laat hoofdredacteur Jan Bonjer weten. 'Steeds meer digitale abonnees zien de weekendkrant als reflectief ankerpunt. Door de week vindt de lezer nieuws en duiding in de krant, e-paper en op FD.nl. In het weekend is er reflectie en bezinning.'

De naam FD Weekend blijft, maar het vernieuwde FD Weekend bevat meer pagina´s, meer duiding, méér spreads. Het uitgebreide nieuwskatern blijft wel compact en behapbaar. Het Personal Finance-katern wordt opgefrist en het derde katern ‘Uitzicht’ wordt gerestyled tot ‘Outlook’, zodat het thematisch en inhoudelijk aansluit bij het management magazine FD Outlook.

FD Weekend krijgt de uitstraling van een nieuwsmagazine. De vernieuwde zaterdagkrant onderscheidt zich daarmee van de doordeweekse krant, die in het eerste jaar van het bestaan op Berlinerformaat zorgvuldig is doorontwikkeld. Het FD was afgelopen jaar het enige landelijke dagblad dat vier kwartalen op rij zowel in print als digitaal een oplagestijging wist te realiseren.

Nieuw is verder een kwartaalglossy over Personal Finance, waarin de wereld van geld en vermogen persoonlijk wordt gemaakt en op toegankelijke wijze ontsloten. FD-columnist Annemarie van Gaal krijgt een prominente rol in deze glossy, die voor het eerst op zaterdag 19 april verschijnt als bijlage bij de vernieuwde FD Weekend.

'Journalistiek willen we blijven excelleren', zegt hoofdredacteur Bonjer. 'Bijvoorbeeld met de serie Next Holland Acht, waarin ceo’s van naam en faam de degens kruisen met aanstormend ondernemerstalent. Maar ook bijvoorbeeld met de novelle 'Enkele reis Holten' over de opkomst en ondergang van familiebedrijf Oad.' De novelle over Oad zit op zaterdag 26 april bij FD Weekend.

Commercieel is de nieuwe zaterdagkrant al een succes, aldus FD Mediagroep. De advertentieruimte in de editie van 19 april is uitverkocht. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken