HBO scoort met verkiezing grootste fan van tv-serie Boardwalk Empire

HBO scoort met verkiezing grootste fan van tv-serie Boardwalk Empire
  • Media
  • 28 okt 2014 @ 11:01
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • PRActiesTelevisieEvenement

Betaalzender HBO heeft veel aandacht gegenereerd met de verkiezing van de grootste Boardwalk Empire-fan, die maandag in een finale tussen drie overgebleven kandidaten werd beslist. Veel media schreven over de wedstrijd. HBO haakte met de PR-actie slim in op de grote aandacht voor de trend 'binge watching', waarbij tv-kijkers vele uren achtereen naar hun favoriete tv-serie kijken.

Onder het toeziend oog van acteur Horace Cohen bewees Jennifer van der Steen uit Middelburg gisteravond over de meeste kennis van Boardwalk Empire te beschikken. De Zeeuwse is daarmee uitgeroepen tot grootste Boardwalk Empire-fan van Nederland. Na vijf seizoenen viel gisteravond het doek voor de bekroonde tv-serie en in aanloop naar dit langverwachte slot zocht HBO de Nederlander met de meeste kennis van de populaire reeks. Van der Steen liet haar medefinalisten Tim Vergeer uit Eindhoven en Rob Roerdinkholder uit Amsterdam achter zich en verzekerde zich van de reis naar Atlantic City, het decor van de tv-serie.

De zoektocht naar de grootste Boardwalk Empire-fan van Nederland werd op 1 oktober afgetrapt met een speciale actiesite. Hier konden liefhebbers van de serie een gangsterprofiel aanmaken waarmee men in de voersporen van personage Enoch ‘Nucky’ Thompson - een rol van Steve Buscemi - kon treden. In aanloop naar de allerlaatste aflevering van Boardwalk Empire, die gisteren in première ging, moesten deelnemers zoveel mogelijk mensen overtuigen van hun gangsterskills door stemmen te winnen.

De drie deelnemers met de meeste stemmen - waaronder Jennifer van der Steen - streden gisteravond in Amsterdam om de titel ‘grootste Boardwalk Empire-fan van Nederland’. Na een reeks audio- en videofragmenten en enkele uitdagende benaderingsvragen toonde Jennifer van der Steen uit Middelburg aan de meeste kennis van de serie te hebben. Nu ze zich voor altijd de grootste Boardwalk Empire-fan van Nederland mag noemen, reist Jennifer af naar Atlantic City. Vijf seizoenen lang vormde deze stad het decor van de prijswinnende HBO-serie.

Met in de hoofdrol Steve Buscemi draait Boardwalk Empire om corrupte politici in het Atlantic City van begin 20e eeuw. De serie sleepte tientallen prijzen in de wacht waaronder 2 Golden Globes, 17 Emmy Awards en 2 Screen Actors Guild Awards. Acteur Vincent Piazza, die in de serie Charles ‘Lucky’ Luciano vertolkt, schreef geschiedenis door in het najaar van 2012 als eerste Amerikaan uit een HBO-serie een bezoek te brengen aan Nederland. Alle 56 afleveringen van Boardwalk Empire zijn altijd en overal beschikbaar voor Nederlandse HBO-abonnees. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken