Viva400-awards uitgereikt aan succesvolle vrouwen

Viva400-awards uitgereikt aan succesvolle vrouwen
  • Media
  • 19 nov 2014 @ 08:51
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnlineAwardsEvenementDoelgroepen

Voor de zevende keer zijn dinsdag de VIVA-Awards uitgereikt. Beau van Erven Dorens overhandigde namens het weekblad van Sanoma de awards aan de meest succesvolle jonge vrouwen van Nederland. Niet alleen de VIVA400-vrouwen waren aanwezig, maar ook de vakjury, met daarin onder meer Sylvana Simons en Marvy Rieder.

Aanstormend talent, Business, Creatief, Mode, Online, Stoer, Knappe koppen en Eco: het zijn de acht categorieën waar VIVA vierhonderd succesvolle Nederlandse vrouwen voor selecteerde. De hashtag #VIVA400 was trending topic en naar de livestream van het evenement – gepresenteerd door Mattie & Wietze van Q-music – werd massaal gekeken.

Dit jaar wonnen de volgende vrouwen bij de Viva400

  • Aanstormend talent: Fenneke Dam en Astrid Nijssen hebben dit jaar de stichting Vivendi opgezet. Door middel van voorstellingen, documentaires en films willen ze op maatschappelijk en cultureel niveau een bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare groepen in de samenleving, zoals mensen met dementie.
  • Business: Sofie Rockland is eigenaar van het luxe, erotische lifestylemerk 210th. Haar collectie bestaat uit uitdagende cadeauboxen (met erotische accessoires en verleidelijke opdrachten) en een chique lijn lichaamsverzorgingsproducten. Vernieuwend: Sofie gaat met haar spannende cadeauboxen samenwerkingen aan met hotels.
  • Creatief: Lieke Poppelaars heeft als decoratieschilder haar creatieve stempel gedrukt op beroemde Efteling-attracties. Haar talent wordt ook internationaal opgepikt. Zo werkt ze nu onder meer aan de Zeven Dwergen voor Disneyland Shanghai.
  • Eco: Rebecca Wiering en Jennifer Breaton zetten in de Oosterschelde de eerste commerciële zeewierboerderij van Nederland op: Zeewaar. Als het aan de boerinnen ligt, staat er over een paar jaar standaard zeewier op het menu: goed voor de gezondheid en het milieu.
  • Knappe koppen: Anne Leferink is in juli gepromoveerd aan de Universiteit Twente met een bijzondere ontdekking: een nieuwe methode om bot- en kraakbeenweefsel te creëren. Met deze methode kunnen patiënten met artrose of osteoporose in de toekomst behandeld worden met injecties in plaats van operaties.
  • Mode: Mei Ling Tan en Jantien Herfst zijn de oprichters en eigenaars van House of Einstein. Een snelgroeiende startup die boxen met handgeselecteerde outfits aanbiedt. Ze richten zich op de drukbezette man die het belangrijk vindt om er goed uit te zien, maar geen tijd en/of zin heeft om te winkelen. Ze groeiden in twee jaar naar meer dan duizend klanten en tonnen omzet.
  • Online: Aranka van der Voorden en Christel van der Nol zetten in maart de online community #FITGIRLCODE op voor actieve en fitte meiden die gezond willen eten en leven. Binnen een paar maanden hadden ze al 75.000 bezoekers per maand. En ze gaan vérder waar online ophoudt, met maandelijkse events en een eigen kledinglabel.
  • Stoer: Larissa Klaassen is student informatica. Omdat ze vrijwel blind is, kon ze een aantal studievakken niet volgen vanwege de ontoegankelijke wiskundige tekens. Na lang onderzoek ontwikkelde ze een methodiek om deze symbolen toegankelijk te maken voor blinden. De tekens werden meteen internationaal opgenomen in het brailleschrift.

Elk jaar selecteert de redactie van VIVA vierhonderd succesvolle, inspirerende jonge vrouwen uit twee bronnen: de aanmeldingen die in de loop van het jaar voor de VIVA400 zijn binnengekomen, aangevuld met eigen naspeuringen in de media en op internet. Zo ontstaat een gevarieerde lijst van vrouwen met elk hun eigen specialisme. Vervolgens kon er tot 2 november via viva.nl gestemd worden op de favoriete VIVA400-vrouw. In totaal hebben 38.574 mensen dat gedaan: ruim drie keer zoveel als vorig jaar! Na het tellen van de stemmen koos een vakkundige jury uit de top-5 – waarbij sommige vrouwen als duo, trio of kwartet werden genomineerd – de winnaars binnen hun categorie.

De VIVA400-jury bestond dit jaar uit: Vivianne Bendermacher (VIVA), Fabienne Chapot (Fab), Isrid van Geuns (IS Works & IS Boutiques), Marvy Rieder (marVie Foundation), Inge Reichman (Renault Nederland), Sylvana Simons (The House of Power), Mette te Velde (Strawberry Earth), Jacqueline Vizée (Backbone International). 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken