Eindhoven krijgt nieuwe betaalde krant: E52

Eindhoven krijgt nieuwe betaalde krant: E52
  • Media
  • 2 feb 2015 @ 13:10
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • JournalistiekMediaPrintOnlineInnovatie

E52 wordt een onafhankelijk actueel journalistiek platform voor Eindhoven, dat dagelijks op online media zal verschijnen en eenmaal per week als krant. Doelgroep is de moderne Eindhovenaar die ervan overtuigd is dat de stad nu al veel te bieden heeft maar dat het de komende tijd alleen nog maar mooier kan worden. De initiatiefnemers stonden ooit aan de wieg van NU.nl en Dichtbij.

Bart Brouwers (ex-TMG) en Merien ten Houten (ex-Ilse Media) komen met een vernieuwend concept voor regionale journalistiek: E52, een betaald nieuwsmedium, dagelijks vers online en één keer per week op papier in de brievenbus. Speciale aandacht is er op E52.nl altijd voor de thema's die Eindhoven onderscheiden van de rest van de wereld: innovatie, cultuur en economie. Het concept E52 sluit aan bij de nieuwsbeleving van de moderne Eindhovenaar.

Op E52.nl, waar nog volop aan wordt geschaafd, staan constante updates over de status van het project. Zo loopt er momenteel een actie om voorafgaand aan de start alvast de eerste abonnees te werven. Voor Merien ten Houten, onder meer een van de oprichters van Ilse en NU.nl, gaat met E52 een lang gekoesterde wens in vervulling. 'Nieuws en media zijn altijd een passie geweest voor mij. Om nu iets te maken voor Eindhoven, de stad waar ik zoveel aan te danken heb, vind ik fantastisch.'

Ook voor Bart Brouwers, tot voor kort hoofd Business Development van TMG en oud-hoofdredacteur van Dichtbij.nl, Sp!ts en De Limburger, speelt de lokale uitdaging een grote rol. 'Daarnaast is het extra mooi om dit als zelfstandige ondernemer te kunnen gaan doen, om mijn journalistieke hart te koppelen aan de opbouw van een gezond bedrijf. Er gebeurt zoveel moois in deze stad, alle kans voor een journalistiek platform dat daarop aansluit.'

BDUprint in Barneveld gaat de de weekkrant E52 drukken. De krant houdt het midden tussen een magazine en een traditionele krant. Verspreiding is op donderdagen. De krant zal veel nadruk leggen op de agenda voor het komende weekend.

Vera Carovigno tekent voor het complete merkdesign van het platform en Gyurka Jansen is verantwoordelijk voor de webdevelopment. Het is de bedoeling dat E52 dit voorjaar officieel van start gaat, maar ook voor die tijd gaat een redactieteam al aan de slag met de inhoud ervan. Alle publicaties tot dat moment zijn gratis en te vinden op E52.nl, daarna zal E52 €52 per jaar kosten. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken