Sport1 start apart tv-kanaal voor autosport

Sport1 start apart tv-kanaal voor autosport
  • Media
  • 23 apr 2015 @ 09:04
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • TelevisieSportMedia

Sport1 lanceert op 1 mei het nieuwe tv-kanaal Sport1 Racing. Op dit nieuwe '24 uur per dag en zeven dagen in de week' kanaal zal dit raceseizoen ruim 600 uur live aandacht worden besteed aan de verschillende autosport disciplines. Daarmee haakt de tv-zender in op de enorme media-aandacht voor Formule1-coureur Max Verstappen.

Om de autosportliefhebbers kennis te laten maken met dit nieuwe kanaal maakt de nieuwe zender Sport1 Racing van 8 tot en met 10 mei gratis beschikbaar voor abonnees met een digitaal pakket van Ziggo. Bovendien is ook het kanaal Sport1 Select voor Ziggo kijkers dat weekend gratis te zien. Op dit kanaal wordt de Formule 1-race van Spanje live uitgezonden, maar zijn ook de wedstrijden Real Madrid - Valencia en Bayern München - FC Augsburg te zien.

Sport1 Racing van start

Naast alle Formule 1-races, de GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees Formule 3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship (WRX) live met Nederlands commentaar te volgen. Naast bovengenoemde live races zendt Sport1 dit jaar ook wekelijks de achtergrondprogramma's 'GP Confidential' en 'The Inside Line' uit. Sport1 blijft tijdens de Formule 1-races op de diverse Sport1-kanalen meerdere signalen beschikbaar maken, zodat de kijker zelf de keuze heeft om bijvoorbeeld de race live te volgen of een stukje mee te rijden met een van de Formule 1-coureurs.

Om de lancering van dit kanaal luister bij te zetten organiseert Sport1 op 1 mei in De Kartfabrique in Utrecht speciaal voor alle autosportfans een Sport1-racedag. Tijdens deze dag krijgen de fans de mogelijkheid zich te vermaken met allerlei Formule 1 activiteiten en zullen ook Sport1 commentator Olav Mol en analist Robert Doornbos aanwezig zijn. Bovendien is niemand minder dan Formule 1 coureur Max Verstappen aanwezig voor een handtekeningensessie.

Meer uitzendrechten binnengehaald

Vice-president Will Moerer van Sport1: 'Doordat we op het gebied van autosport meer rechten hebben bemachtigd kunnen we deze sport op apart kanaal uitzenden. Met de formule van '24 uur per dag en zeven dagen in de week' denk ik dat we een nog grotere groep autosportliefhebbers kunnen bereiken. Bovendien draagt een themazender bij aan de herkenbaarheid en wordt het voor onze abonnees nog duidelijker waar ze hun favoriete sport kunnen vinden.'

Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Sport1 biedt vier digitale 24-uurs sportkanalen en twee extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat de belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Daarnaast zijn alle belangrijke golf- en diverse tennistoernooien via Sport1 te volgen en besteedt de zender uitgebreid aandacht aan Formule 1, NBA basketbal, rugby en atletiek. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken