Bol.com bouwt eigen fulfilment center in Waalwijk

Bol.com bouwt eigen fulfilment center in Waalwijk
  • Media
  • 9 jul 2015 @ 10:02
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • Geen tag

Bol.com start begin 2016 met de bouw van een eigen fulfilment center in Waalwijk voor verdere groei en innovatie.

Bol.com start begin 2016 met de bouw van een eigen fulfilment center in Waalwijk. Deze ontwikkeling moet ervoor zorgen dat bol.com ook in de toekomst kan blijven groeien en innoveren, zodat klanten kunnen kiezen uit een nog breder assortiment en kunnen rekenen op de snelste levering en een maximale service. Het nieuwe fulfilment center, dat in 2017 zijn deuren zal openen, creëert in de toekomst zo’n 1.000 banen voor Waalwijk en omgeving. Docdata, de huidige fulfilment-partner van bol.com, zal op de nieuwe locatie eveneens zorg dragen voor het personeel en de dagelijkse leiding en bol.com ondersteunen bij de ontwikkeling van innovaties.

In de afgelopen zestien jaar is bol.com uitgegroeid van een winkel voor boeken en entertainment tot een verzameling van speciaalzaken die in totaal ruim negen miljoen artikelen bieden. Meer dan vijf miljoen Nederlanders en Belgen winkelen bij bol.com en dagelijks wordt de winkel door bijna een miljoen mensen bezocht. Daarnaast heeft bol.com zich ook ontwikkeld tot een verkopersplatform waar zowel particulieren als andere ondernemers hun artikelen te koop kunnen aanbieden. 

Daniel Ropers, directeur bij bol.com: 'Om onze klanten en partners iedere dag de beste winkel te kunnen bieden, is continue groei en innovatie belangrijk. Zo doen we er alles aan om ons assortiment steeds verder uit te breiden. Ook een snelle en betrouwbare levering en goede service zorgen ervoor dat klanten graag bij ons winkelen.' Zo introduceerde bol.com onlangs Vandaag Ophalen, een nieuwe dienst waarbij een bestelling die je in de ochtend hebt gedaan bij bol.com nog dezelfde dag opgehaald kan worden bij Albert Heijn tegen een laag tarief. Een andere recente ontwikkeling is Logistiek via bol.com waarmee verkooppartners van bol.com nu ook hun voorraadbeheer en distributie kunnen uitbesteden, met als gevolg dat klanten voor een nog groter deel van het assortiment kunnen rekenen op de bol.com dienstverlening.'

'Het huidige fulfilment center biedt op den duur te weinig capaciteit. Een eigen fulfilment center met voldoende ruimte om verder te groeien, zorgt ervoor dat we ons assortiment en diensten zoals Vandaag Ophalen en Logistiek via bol.com kunnen blijven uitbreiden. Ook biedt het de mogelijkheid om verder te kunnen innoveren met een nog snellere en betrouwbaardere levering en service, waarbij gemak en keuze voor onze klanten voorop staan', aldus Ropers. 

Extra arbeidsplaatsen voor inwoners van Waalwijk en omgeving

Het nieuwe fulfilment center wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Bij de opening zal het circa 50.000m2 grondoppervlakte hebben, wat te vergelijken is met zeven voetbalvelden. De komst van het nieuwe bol.com fulfilment center betekent voor Waalwijk en omgeving opnieuw een groei in het aantal arbeidsplaatsen. 

Ronald Bakker, wethouder Sociale en Economische Zaken van Waalwijk: 'We hebben het terrein Haven Acht ontwikkeld voor de huisvesting van bedrijven. Waalwijk, en met name dit terrein, zijn goed gepositioneerd voor zowel Nederland als België en zijn gunstig gelegen ten opzichte van de snelweg en de nog te realiseren containerterminal aan de Maas, een logistiek erg belangrijk project voor Waalwijk. We vinden het een heel mooie ontwikkeling dat bol.com op deze plek een fulfilment center laat bouwen. Dit betekent voor de toekomst extra arbeidsplaatsen, via Docdata, voor inwoners van Waalwijk en omgeving. Als gemeente zullen we er samen met bol.com en Docdata alles aan doen om deze banen in te vullen door werkzoekenden uit Waalwijk en omgeving. Dit geldt ook voor mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt.'

Volgens gedeputeerde Bert Pauli wordt de logistieke positie van Midden-Brabant versterkt met het nieuwe fulfilment center. 'Brabant, en in dit geval Waalwijk, blijken hotspots te zijn voor snel groeiende ondernemingen op het gebied van internetverkopen en fijnmazige distributie. Goed dat het nieuwe center ook leidt tot krachtige samenwerking tussen bol.com, Docdata en de overheid om regionale werkzoekenden aan een baan te helpen.'

Werving van het personeel gebeurt in de loop van 2016. Vacatures zullen te zijner tijd op de website van Docdata worden geplaatst. 

BREAAM certificering

Bij de bouw van het nieuwe fulfilment center wordt rekening gehouden met duurzame en energievriendelijke oplossingen, zoals het recyclen van water en het toepassen van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en een optimaal werkklimaat. Bol.com streeft hierbij naar het behalen van de ‘Excellent’ score van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL.

www.bol.com

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken