Foam Magazine werkt samen met Frame Publishers

Foam Magazine werkt samen met Frame Publishers
  • Media
  • 24 aug 2015 @ 00:04
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • MediaKunst & CultuurGraphicPrint

Het internationale fotografietijdschrift Foam Magazine is een samenwerking aangegaan met Frame Publishers. Frame zal zorgdragen voor alle commerciële uitgeeftaken van Foam Magazine. Het jaarlijkse Talent Issue, dat eind augustus verschijnt, is de eerste publicatie die door de twee partijen samen wordt uitgegeven.

Marloes Krijnen, editor-in-chief van Foam Magazine en directeur van fotomuseum Foam, is enthousiast over de nieuwe samenwerking: 'Frame Publishers staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige publicaties op het gebied van design, architectuur en kunst, net als Foam Magazine dat doet met fotografie. Wij delen dezelfde kernwaarden ten aanzien van inhoud, vormgeving en kwaliteit. Deze samenwerking met Frame Publishers geeft ons de mogelijkheid Foam Magazine internationaal breder uit te zetten en daardoor een nog groter publiek in aanraking te laten komen met fotografie.'

'Foam Magazine is een prachtige publicatie die in elk nummer de stand van zaken verkent in de eigentijdse fotografie. Een betrokken team heeft het blad, dat zowel inhoudelijk als qua vormgeving toonaangevend is, met zichtbare passie gemaakt tot een wereldleider op fotografiegebied', zegt Robert Thiemann, directeur van Frame Publishers. 'We zijn er trots op met Vandejong en een internationaal gerespecteerd instituut als Foam aan deze titel te mogen werken. Foam Magazine versterkt bovendien ons portfolio, dat tot nog toe de velden design, architectuur en kunst bestreek. Frame Publishers verstevigt daarmee haar positie als een van de leidende internationale uitgeverijen die zich richt op creatieve professionals.'

Samenwerken aan Talent Issue

Foam Magazine’s Talent Issue is het eerste nummer dat door Frame Publishers wordt uitgegeven. Het Talentnummer laat dit jaar werk zien van 21 jonge, getalenteerde fotografen tussen de 18 en 35 jaar. Zij stuurden hun werk in voor de Foam Talent Call die het magazine dit voorjaar voor de negende keer organiseerde. In totaal namen 1.208 fotografen, uit 67 verschillende landen, deel aan de Foam Talent Call. De publicatie is vanaf eind augustus verkrijgbaar en wordt officieel gepresenteerd tijdens Unseen Photo Fair 2015 in Amsterdam (18 - 20 september). 

Het Talent Issue vormt de basis voor een internationaal reizende tentoonstelling. In september wordt het werk van de talenten gepresenteerd op Unseen Photo Fair. Daarna is de tentoonstelling te zien in l’Atelier Néerlandais in Parijs (10 november - 20 december) om vervolgens door te reizen naar De Markten in Brussel (5 - 25 februari 2016). In juli was een selectie van Foam Talent 2015 al te zien op het Mercatorplein in Amsterdam op een speciale billboard-tentoonstelling in de openlucht.

Het jaarlijkse Talent Issue van Foam Magazine en het gerelateerde Talentprogramma worden ondersteund door het Niemeijer Fonds. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken