Nieuwssite ii.nl vat wereldnieuws gratis samen

Nieuwssite ii.nl vat wereldnieuws gratis samen
  • Media
  • 3 aug 2015 @ 14:28
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • MediaOnlineDigitaalJournalistiek

Voor een snelle check van het wereldnieuws is er sinds kort de nieuwssite ii.nl, die vanuit Amsterdam al het nieuws wereldwijd cureert. De curatoren linken daarbij alles meteen door zodat duidelijk is uit welke bron de informatie komt.

'Waarom zou je een team correspondenten over de hele wereld neerzetten als je nog sneller het nieuws kunt leveren door de belangrijkste bronnen 24/7 bij te houden?' Zo omschrijft ii.nl zijn onderscheidende waarde ten opzichte van traditionele journalistieke media. De site cureert het wereldnieuws 'via het volgen van een selectie van honderden nieuwssites en andere bronnen van over de hele wereld. Van groot wereldnieuws tot lokale curiosa en andere journalistieke pareltjes.' 

Naar eigen zeggen is ii.nl er 'voor nieuwsjunks en kosmopolieten (maar ook nieuwsredacteuren) die geen eenzijdige belichting van een onderwerp willen'. Links kunnen zowel Nederlands- als Engelstalig zijn. Naar wens kan een notificatie voor ‘breaking news’ worden geactiveerd. De vormgeving is sober, de nadruk ligt echt op het nieuws.

De site heeft diverse functionaliteiten die de gebruiker al dan niet kan inzetten, zoals een indeling per categorie of per regio, het instellen van favoriete trefwoorden of juist het wegfilteren van onderwerpen tot zelfs de categorie ‘negatief nieuws’. De dienst is gratis; bezoekers dienen wel eerst een account aan te maken. ii.nl is ook als app te downloaden voor Apple, Android en Windows.

De nieuwssite ii.nl is een initiatief van Innovative Design Delft, dat sinds 1980 elektronica en software ontwikkelt voor overheid en bedrijfsleven, zoals firewalls voor de Rijksoverheid en web-based planningsystemen voor het plannen van tientallen tot duizenden medewerkers. In 2002 ontwikkelde idd.nl E-knip, de eerste online knipseldienst ter wereld. De nieuwste generatie E-knip software ondersteunt de redactie van ii.nl en maakt het mogelijk met een zeer beperkt aantal mensen een algemene nieuwssite te beheren. 

Lees ook de review van de website op Bright.nl

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken