NEP Group neemt Consolidated Media Industries over

NEP Group neemt Consolidated Media Industries over
  • Media
  • 1 sep 2015 @ 10:49
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZakelijkTelevisieVideoMakers

NEP Group neemt het Nederlandse bedrijf Consolidated Media Industries (CMI) over. Met de overname worden de CMI-bedrijven, waaronder Infostrada Creative Technology, DutchView en Team ENG, opgenomen in het wereldwijde netwerk van NEP.

NEP is wereldmarktleider op het gebied van facilitaire en technische dienstverlening in de televisie- en de live evenementenindustrie met een sterke focus op remote-productie, studioproductie, host broadcasting, postproductie en video display. Het hoofdkantoor van NEP is gevestigd in Pittsburgh (VS) en heeft diverse kantoren in Europa, Dubai en Australië.

De overname van CMI breidt de bestaande NEP-activiteiten op het gebied van remote-productie, studioproductie en postproductie oplossingen verder uit en voegt daarnaast een breed scala aan innovatieve content management-, distributie- en Video on Demand-oplossingen toe aan het wereldwijde NEP netwerk.

NEP Group biedt nu meer dan 120 high definition (HD) outside broadcast wagens, HD flypacks, satellietwagens, camerasystemen en andere audiovisuele middelen aan. Daarnaast levert NEP gespecialiseerde en draadloze camera’s en bezit NEP postproductie-faciliteiten in Dublin, Oslo, Helsinki, Zürich, München, Leuven (Rotselaar) en Hilversum. Verder bezit NEP opnamestudio’s in Los Angeles, New York, Connecticut, Londen, Sydney, Melbourne, Oslo, Helsinki, Brussel (Londerzeel), Amsterdam en Hilversum. 

'We zijn zeer verheugd dat wij onder meer DutchView, Infostrada Creative Technology en Team ENG hebben toegevoegd aan ons wereldwijde netwerk', zegt CEO Kevin Rabbitt van NEP Group. 'Zij zijn marktleider met een uitstekende reputatie in Europa. Ik kijk er naar uit om samen met hen de verschillende activiteiten internationaal te verstevigen en verder uit te breiden. Zij hebben zeer innovatieve oplossingen ontwikkeld op het gebied van content management- en Video on Demand diensten die unieke kansen bieden in de dynamische en veranderende media industrie.'

De CMI-bedrijven blijven als een separate entiteit autonoom opereren onder leiding van de huidige directie. Michiel van Duijvendijk, CEO van CMI: 'Beide bedrijven hebben dezelfde kernwaarden en toegewijde focus in haar dienstverlening aan opdrachtgevers. De wereldwijde positie van NEP geeft ons een unieke kans onze grote verscheidenheid aan unieke video workflow- en distributie-oplossingen wereldwijd te kunnen aanbieden en uitrollen. Aansluiting bij NEP Group geeft ons de benodigde schaalgrootte die cruciaal is om goed in te kunnen spelen op de snelle veranderingen in de media industrie.'

Stella Capital Advisors heeft bij deze overname voor NEP opgetreden als investment banking advisor, met Jones Day als legal advisor. Macquarie Capital was de financial advisor van CMI en Allen & Overy de legal advisor. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken