Iris Boelhouwer en Boudewijn Beusmans benoemd tot CEO Endemol Shine Nederland

 Iris Boelhouwer en Boudewijn Beusmans benoemd tot CEO Endemol Shine Nederland
  • Media
  • 23 okt 2015 @ 08:37
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • Televisie

Het wereldwijde mediabedrijf Endemol Shine Group heeft Iris Boelhouwer en Boudewijn Beusmans aangesteld om leiding te geven aan de activiteiten in de Nederlandse markt. Zij worden de opvolgers van Laurens Drillich, de huidige CEO van Endemol Shine Nederland, die is benoemd tot President Endemol Shine Latino. De nieuwe co-CEO’s treden begin volgend jaar aan en zullen het bedrijf gaan leiden in samenwerking met COO Lucas Goes.

Boelhouwer en Beusmans kunnen bogen op ruime ervaring in de media industrie en zijn daarnaast goed ingevoerd bij de Amsterdamse producent. Beusmans is op dit moment nog actief als Group Commercial Officer van Endemol Shine Group en zal zich bij Endemol Shine Nederland onder meer toeleggen op commerciële groei, innovatie en diversiteit. Boelhouwers toekomstige aandachtsgebieden omvatten onder meer creatie en formatontwikkeling, verspreid over de verschillende genres en platforms. COO Lucas Goes behoudt zijn huidige taken en verantwoordelijkheden binnen het directieteam.

Tot het aantreden van Boelhouwer en Beusmans blijft de leiding van Endemol Shine Nederland in handen van de huidige CEO Laurens Drillich en COO Lucas Goes. Daarna gaat Drillich aan het werk als President Endemol Shine Latino. In deze functie wordt hij verantwoordelijk voor alle bedrijven van Endemol Shine in Latijns Amerika en Spaanstalig Noord Amerika, waaronder in Argentinië, Brazilië, Chili, Peru, Mexico en Miami.

Drillich: “Na meer dan vijf en een half jaar bij Endemol Shine Nederland dacht ik soms stiekem aan een nieuwe uitdaging en de kans om met deze opdracht af te reizen naar Miami en Latijns Amerika was te mooi om te laten lopen. Ik kijk met een enorme trots en plezier terug op mijn tijd in Nederland en op alles wat we hebben bereikt. Het was een eer om samen te werken met zoveel getalenteerde, leuke en professionele collega’s, die ik allen enorm ga missen. Ik draag het bedrijf over aan Iris en Boudewijn, die ik al jaren ken, respecteer en vertrouw. Ik ben ervan overtuigd dat zij samen met Lucas een uitstekend team vormen om Endemol Shine Nederland naar nieuwe successen te leiden.”

Boudewijn Beusmans: “Ik verheug me enorm op mijn nieuwe functie. Dit bedrijf heeft niet alleen een unieke geschiedenis, maar investeert ook actief in innovatie en nieuwe kansen in het medialandschap. Laurens laat Endemol Shine Nederland in perfecte staat achter en ik ben ontzettend gemotiveerd om de organisatie samen met Iris, Lucas en alle andere collega’s verder uit te bouwen.”

Iris Boelhouwer: “Het is een fantastisch vooruitzicht om leiding te mogen geven aan dit bedrijf. Endemol Shine Nederland is de toonaangevende producent in Nederland en nog altijd afzender van talloze internationale hit formats, met buitengewoon talentvolle en gedreven medewerkers aan boord. Ik ben ongelooflijk trots om daar straks deel van uit te maken.”

Laurens Drillich (51) gaf eerder leiding aan Endemols activiteiten in Miami en Mexico. Hij was tevens  voorzitter en algemeen directeur van publieke omroep BNN en vervulde tevens leidinggevende posities bij mediabedrijven als Veronica en RTL. Bij Endemol Shine Nederland kwam onder zijn leiding - eerst als creatief directeur en later als CEO - een grote groei tot stand in drama- en sportproducties, werd onafhankelijk producent Simpel Media ingelijfd en samengevoegd met SNP Media en werd online video producent Endemol Beyond opgericht.

De snelle groei van het journalistieke bedrijf TVBV, de oprichting van Second Nature met bioloog Freek Vonk, de verkoop van de ‘high end’ drama serie Brussel aan KPN en de viering van de 25ste verjaardag van GTST waren andere recente hoogtepunten.

Boudewijn Beusmans (41) werd in December 2014 benoemd tot Group Commercial Officer van Endemol Shine Group, met de aandachtsgebieden distributie, M&A, corporate development en juridische zaken. Voordien werkte Beusmans als Hoofd Juridische Zaken en Business Affairs Officer bij Endemol Group, waarbij hij verantwoordelijkheid droeg voor HR, corporate communicatie en legal & business affairs. Voorts was hij werkzaam in diverse senior functies, waaronder Global Head of Legal & Corporate Secretary. Beusmans trad in 2005 in dienst bij Endemol.

Iris Boelhouwer (46) stond tot augustus 2015 aan het hoofd van Endemols wereldwijde creatieve activiteiten. In die functie legde zij zich toe op de ontwikkeling van international formats en buitenlandse bewerkingen van vooraanstaande formats als Big Brother, Deal or No Deal en The Money Drop.  Sinds haar aantreden bij Endemol, in 1994, was Boelhouwer actief in verschillende leidende posities, waaronder uitvoerend producent en creatief directeur van Endemol Nederland. Daarnaast werkte zij vijf jaar als hoofdredacteur van de nieuwsrubrieken van zendergroep SBS.

www.endemol.nl

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken