TVEllef lanceert Vlaams en Duits themakanaal

TVEllef lanceert Vlaams en Duits themakanaal
  • Media
  • 18 nov 2015 @ 09:53
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • MediaTelevisieContentDoelgroep

TVEllef, de commerciële tv-zender uit Roermond, is deze maand gestart met twee nieuwe themakanalen, gericht op de Vlaamse en Duitse markt. Daarmee hoopt het Roermondse mediabedrijf een nieuwe doelgroep te bereiken.

TVEllef is in het medialandschap een vreemde eend in de bijt. De commerciële regionale tv-zender ging in 2012 op de kabel van start met een volledig Limburgstalig programma. In de regio waar TVEllef te ontvangen is via Ziggo kanaal 46 is de zender in korte tijd een begrip geworden. Dagelijks nieuws en entertainment in de eigen streektaal. Maar daar blijft het niet bij.

Vanaf deze maand is TVEllef van start gegaan met een Duitstalige nieuwszender en een Vlaamse muziekzender, die te ontvangen zijn via internet. Daarnaast kan heel Duitsland en heel België de zenders vanaf deze maand op hun Samsung Smart TV installeren.

Eerste Nederlands tv-kanaal in het Duits

De Duitse nieuwszender TVElf.de is uniek: regionaal nieuws uit de grensstreek wordt aan beide kanten van de grens opgenomen en in twee talen uitgezonden. In Nederland op TVEllef, in Duitsland op het themakanaal TVElf.de. Zowel gebeurtenissen uit de Duitse als de Nederlandse kant van de grens komen zo onder de aandacht van kijkers in beide landen.

TVElf.de is de eerste Nederlandse tv-zender die enkel in de Duitse taal uitzendingen verzorgt. De Duitse videojournalist Gunter Jungmann maakt de reportages.

Roermond wordt jaarlijks bezocht door miljoenen Duitsers. De stad geniet grote bekendheid, mede door het Designer Outlet Center. Het merendeel van de 5 miljoen bezoekers van het DOC komt uit Duitsland. Ook het Nederlandse winkelcentrum Rothenbach, aan de Duitse grens bij Vlodrop, wordt voornamelijk door Duitsers bezocht. De afgelopen dagen kregen Duitse bezoekers van Rothenbach een flyer mee naar huis met informatie over de nieuwe TV zender. Dat had meteen tot gevolg dat grensbewoners de App installeerden op hun Samsung Smart TV. TVElf wordt een interessante zender voor adverteerders zodra het aantal kijkers de komende maanden verder doorstijgt. In de Duitse grensstreek is nog geen regiozender actief en Nederlandse adverteerders zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de Duitse grensbewoners te bereiken.

Muziekzender voor Vlaanderen

De Vlaamse muziekzender TV11.be vloeit voort uit de tientallen muziekprogramma’s die het Nederlandse productiehuis TVEllef al jarenlang maakt. Deze zender wordt echter niet vanuit Nederland gerund, maar is een zelfstandige, Belgische vzw, gevestigd in Geel (België). De muziekprogramma’s van TVEllef waren al te zien op TV Limburg en Tros Sterren.nl. Nu vinden ze hun weg naar de huiskamer via de eigen tv-kanalen.

Het doel van de uitbreiding is op die manier een groot publiek te bereiken. Olaf Simons is directeur eigenaar van TVEllef: 'We maken optimaal gebruik van het feit dat het internet snel genoeg is geworden om TV te kunnen kijken via internetstreams. Door de komst van Smart-TV’s is het ook voor de kijker gemakkelijker om met de afstandbediening internetzenders te bekijken. We gaan nu van start op de TV van marktleider Samsung. Daarmee hopen we een publiek te bereiken dat groot genoeg is om zo door te kunnen groeien naar meerdere platforms of bijvoorbeeld de Smart TV’s van andere merken. Het is de nog de vraag op welk apparaat we over 20 jaar TV programma’s bekijken, aan ons de taak om met die ontwikkelingen mee te gaan.' 

Wat is TVEllef?

TVEllef is een commerciële zender en krijgt geen subsidie. Sterker nog: er moet betaald worden om uit te kunnen zenden op de kabel. De inkomsten komen enkel uit de verkoop van reclamezendtijd. In de regio Roermond kijken er zo’n 100.000 mensen naar de zender. Behalve het actuele nieuws (TVEllef heeft razendsnel Breaking News als er iets gebeurt) zijn de entertainment en muziekprogramma’s voor veel inwoners van Midden-Limburg reden om dagelijks af te stemmen.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken