Regionale omroepen samen in actie voor Voedselbank

Regionale omroepen samen in actie voor Voedselbank
  • Media
  • 14 dec 2015 @ 09:58
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • ActiesMediaTelevisieFood

Na het succes in 2014 slaan ook dit jaar bijna alle regionale omroepen de handen ineen bij de inzamelactie ‘Samen voor de Voedselbank’. Bijna 10% van de Nederlanders leeft onder de armoedegrens en velen daarvan zijn afhankelijk van de Voedselbank. De regionale publieke omroepen zamelen daarom tot en met 18 december levensmiddelen in om deze mensen een extra hart onder riem te steken in deze feestdagenperiode. 'Een periode die niet bij alle Nederlanders in het teken staat van overvloed.'

Bijna iedere regionale omroep staat in de week van 14 t/m 18 december in het teken van de actie Samen voor de Voedselbank. Tijdens deze actie voor de feestdagen zamelen de omroepen lang houdbare levensmiddelen in voor de Voedselbanken in hun eigen uitzendgebied. De inzameling van deze producten wordt uitgevoerd in samenwerking met de regionale voedselbanken, alle inwoners, gemeenten, scholen en bedrijven.

De regionale omroepen zijn in staat om gezamenlijk heel Nederland te betrekken bij deze inzamelactie, die ook zorgt voor sociale binding in de regio. De betrokkenheid in de samenleving staat in deze actie centraal en het stimuleert mensen om juist wat voor hun medemens in hun eigen buurt te doen. Dat houdt niet op bij het doen van een donatie. Vele luisteraars en kijkers ‘doneren’ ook tijd. Vele vrijwilligers zetten zich in het hele land in voor deze actie. Van het aannemen van de donaties op inzamelpunten, tot het sorteren en uitreiken van de levensmiddelen aan de van de Voedselbank afhankelijke medemens. De regionale omroepen zijn ontzettend blij met alle aandacht en hulp die vanuit de samenleving word getoond.

Landelijke actie

Door de samenwerking tussen bijna alle regionale omroepen, is deze landelijke actie ontstaan. Iedere omroep geeft zijn eigen invulling aan de actie. Op een speciale actiewebsite is te zien wat elke regionale omroep doet. Zo heeft bijvoorbeeld RTV Noord een virtuele Voedselbank gebouwd. Op hun site kun je een rondleiding krijgen door de Voedselbank en kennismaken met vrijwilligers, cliënten en leveranciers.

Bij diverse omroepen wordt samengewerkt met supermarkten om de drempel tot doneren zo laag mogelijk te houden. Zo werkt RTV Drenthe samen met 89 supermarkten in hun provincie. Omroep West werkt samen met Hoogvliet Supermarkten en in Drenthe zijn de supermarkten van Coop inzamelpunt. RTV Oost heeft de inzamelingsactie opgezet met hulp van 145 basisscholen uit hun zendgebied.

Iedereen kan meehelpen. In heel het land zijn inzamelpunten waar houdbare levensmiddelen gedoneerd kunnen worden. op de actiewebsite van de regionale omroepen kunnen kijkers zien hoe ze kunnen helpen.

www.samenvoordevoedselbank.nl 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken