NPO start vandaag met vernieuwd Radio 1

NPO start vandaag met vernieuwd Radio 1
  • Media
  • 4 jan 2016 @ 09:44
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • RadioMakersMedia

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is vandaag afgetrapt met een grondig herzien Radio 1. Nieuw is het programma Nieuws & Co, terwijl ook de publiekstrekkers Langs De Lijn en het Radio 1 Journaal een andere invulling krijgen.

Het vernieuwde NOS Radio 1 Journaal duurt van 6:00 tot 09:30 uur en wordt gepresenteerd door Jurgen van den Berg. Hij wordt bijgestaan door zijn vaste co-host, nieuwslezer Amber Brantsen. Zij werd onlangs door de Volkskrant uitgeroepen tot radiotalent van het jaar. 

Andere vaste stemmen die vanaf vandaag in het NOS Radio 1 Journaal te horen zijn, zijn die van weerman Marco Verhoef, politiek duider Joost Vullings, economieredacteur Merel Stikkelorum en sportjournalist Gio Lippens.

Nieuws & Co

Tussen 16.00 uur en 18.30 uur presenteert Lara  Rense het nieuwe programmaNieuws & Co. Het programma is een samenwerking tussen de NOS en de NTR. Er is veel ruimte voor wetenschap, cultuur en diversiteit. Joost Karhof is de vaste vervanger van Rense. 

Ook Mustafa Marghadi en Petra Possel krijgen een prominente rol in Nieuws & Co. Zij gaan in het land op zoek naar bijzondere verhalen. Er wordt ook samengewerkt met Nieuwsuur.  

Langs de Lijn En Omstreken

Vanaf vandaag maakt de NOS samen met de EO het programma Langs de Lijn En Omstreken. Het wordt een licht journalistiek programma met veel sport. De presentatie is elke avond in handen van een presentator van de NOS en een collega van de EO. 

Robbert Meeder (NOS) en Renze Klamer (EO) vormen een duo. Andere avonden presenteert Klamer samen met Jeroen Stomphorst. Herman van der Zandt (NOS) en Margje Fikse (EO) nemen elke vrijdagavond de presentatie voor hun rekening. 

Op maandag begint Langs de Lijn En Omstreken om 21.30 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag duurt de uitzending van 20.30 uur tot 23.00 uur. 

Uitbreiding op andere zenders

Ook op de andere radiozenders van de publieke omroep gaat de NOS uitbreiden. NOS op 3 verzorgt voortaan tot 23.00 uur bulletins op NPO 3FM. Tot nu toe waren die bulletins tot 19.00 uur te horen. In de middag wordt Dieuwke Teertstra de vaste nieuwslezer op de zender. 

NPO Radio 5 krijgt ook speciaal voor de zender gemaakte nieuwsbulletins. Vaste nieuwslezers zijn Marjet Krol en Renate Evers. Matijn Nijhuis wordt de vaste nieuwslezer in de middag op NPO Radio 2. Carmen Verheul blijft de nieuwslezer in de ochtend. Op NPO Radio 2 zijn voortaan ook in het weekeinde aparte NOS Journaals te horen.   

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken