Coen Abbenhuis stopt als voorzitter CoBO-bestuur

Coen Abbenhuis stopt als voorzitter CoBO-bestuur
  • Media
  • 1 mrt 2016 @ 10:09
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • TelevisiePersonaliaMediaContent

Coen Abbenhuis neemt na tien jaar afscheid als voorzitter van het CoBO-bestuur. Abbenhuis startte in 2006 als vice-voorzitter en volgde in 2009 Vera Keur op als voorzitter. Onder zijn leiding is CoBO samen met het Nederlandse Filmfonds de succesvolle projecten Teledoc en Teledoc Campus gestart. Abbenhuis wordt opgevolgd door VPRO-directeur Lennart van der Meulen.

De Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep, kortweg CoBO, werd in 1986 opgericht met als doel film en televisie dichter bij elkaar te brengen, evenals podiumkunsten en televisie. Vooral bekend zijn de jaarlijkse Telefilms die te zien zijn bij de NPO (vanaf 24 april zes weken lang op NPO3). Naast Telefilm startte CoBO in 2009 in samenwerking met het Nederlandse Filmfonds het project Teledoc. Zowel Telefilms als Teledocs hebben vele (inter)nationale prijzen gewonnen. Dit jaar zijn de Teledocs Satudarah en Naziah’s Lente (beiden NTR) en de Telefilm Aanmodderfakker (AVROTROS) ingestuurd voor de Emmy Awards. 

In 2013 startte CoBO samen met de NPO en het Nederlands Filmfonds Teledoc Campus: korte (25 minuten) documentaires, gemaakt door jonge regisseurs en producenten die hiermee de gelegenheid krijgen ervaring op te doen. Deze nieuwe aanwas van talent zorgt voor de continuïteit, die zo belangrijk is voor het vak. 

CoBO-directeur Jeanine Hage bedankt Abbenhuis voor zijn inzet. 'Onder leiding van Coen is het aantal producties waar CoBO aan bijdraagt de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook voor jonge makers heeft hij zich ingezet. Onder andere de start van Teledoc Campus heeft veel kansen gecreëerd voor jong talent.' 

Abbenhuis is dankbaar dat hij een bijdrage heeft mogen leveren aan het stimuleren van de Nederlandse film en documentaire. 'Dankzij de niet aflatende inzet van CoBO zijn honderden Nederlandse films en documentaires gemaakt. Vol enthousiasme zetten het CoBO-team en zijn partners zich elke dag in om jonge en ervaren makers de kans te geven om vernieuwende verhalen te vertellen. Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen periode en de warme samenwerking met het CoBO-team. Ik wens het team en Lennart veel succes en nog vele mooie producties toe.'

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken