Amsterdam krijgt nieuw filmfestival: Paff

Amsterdam krijgt nieuw filmfestival: Paff
  • Media
  • 15 jul 2016 @ 11:51
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • FilmDagbladuitgevers

Amsterdam krijgt een nieuw filmfestival: Paff (Parool Film Fest). Het vijfdaagse evenement, een initiatief van dagblad Het Parool, distributeur September Film en De FilmHallen, vindt plaats van 5 tot en met 9 oktober in De FilmHallen in Amsterdam.

Paff heeft de ambitie om de komende jaren uit te groeien tot een breed podium voor kwaliteitsfilms. Op het festival zijn buitenlandse en Nederlandse speelfilms te zien evenals animatiefilms en documentaires die tijdens Paff hun Nederlandse première beleven. Veel van de films zijn of worden geselecteerd op de filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Tijdens Paff vinden dagelijks talkshows plaats en er zijn publieke interviews met regisseurs en acteurs.

Het festival is bedoeld om de kracht van film als kunstvorm te onderstrepen. Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool: 'Net als serieuze journalistiek is film in staat om inzichten te bieden en grote verhalen behapbaar te maken. Paff moet een plek worden waar het publiek de hectiek van alledag kan ontvluchten en waar tegelijk antwoorden worden gegeven op vragen over onbekende werelden en overtuigingen.'

Tijdens Paff zijn onder meer de nieuwste films te zien van regisseurs Joachim Lafosse, François Ozon, Luc en Jean-Pierre Dardenne en Gianfranco Rosi  (winnaar Gouden Beer in Berlijn). In totaal zal het programma bestaan uit 25 films.

Op 5 oktober wordt het festival geopend met een feestelijke première. De dagen daarop zal De FilmHallen de centrale plek van Paff zijn. De programmering is te zien in alle 9 zalen van het succesvolle filmtheater in de voormalige tramremise Tollensstraat in Amsterdam-West.

Het nieuwe filmfestival wordt geleid door een bestuur. Daarin hebben Vanessa Henneman (Henneman Agency), Ronald Blom (Stichting Het Parool), Pim Hermeling (September Film) en Ronald Ockhuysen (Het Parool) zitting.

Behalve Paff organiseert Het Parool ook andere activiteiten in de stad, waaronder Stadsgesprekken in De Balie, Klap op de Maand en De Columnistenavond in De Kleine Komedie en De Hitklup in Paradiso. Ockhuysen: 'De lezers van Het Parool zijn liefhebbers van kunst en cultuur. We weten uit onderzoek dat zij aanzienlijk vaker naar de film gaan dan de gemiddelde Nederlander. Tijdens Paff krijgen zij en alle andere filmgekken uit Amsterdam de kans om de top van de auteurscinema te bekijken in een opgewekte festivalsfeer. Het festival biedt een uitgelezen mogelijkheid om de hersenen te laten bijtanken.'

De kaartverkoop start in september. Dan is ook het complete programma bekend. Op 24 september publiceert Het Parool een 24 pagina's tellende Paff-special met interviews, achtergronden en beschouwingen.

Het Parool Film Fest (Paff)
Woensdag 5 t/m zondag 9 oktober 2016
De Filmhallen Amsterdam
 

www.parool.nl/meer

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken