Grote uitgevers doen mee aan Bliyoo

Grote uitgevers doen mee aan Bliyoo
  • Media
  • 5 sep 2016 @ 09:32
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • VerdienmodellenOnlineDigitaalContent

Bliyoo heeft overeenstemming bereikt met de uitgeefconcerns VBK, Overamstel en WPG. Hun boeken zijn per direct beschikbaar binnen het 'Spotify-abonnement' van Bruna. Daarmee laat Bliyoo naar eigen zeggen de directe concurrentie achter zich, met een aanbod van 12.000 Nederlandstalige boeken en tijdschriften.

'Dit is echt een grote stap voor Bliyoo', zegt algemeen directeur Fred Zeegers van Bruna. 'De ontwikkeling van ons digitaal lezen abonnement is nog lang niet klaar. We introduceren binnenkort een familie-abonnement, het project is genomineerd voor een prijs en we zijn bezig luisterboeken in ons assortiment op te nemen. We zijn hard op weg de grootste aanbieder op het gebied van digitaal lezen te worden.'

VBK, Overamstel en WPG

Veen Bosch en Keuning (VBK) brengt onder meer de merken Atlas Contact, Ambo/Anthos, Luitingh-Sijthoff en De Fontein mee. 'We proberen op allerlei manieren onze auteurs een platform te bieden en lezers te bereiken', zegt Commercieel Directeur Caroline Mouwens. 'Bliyoo is een nieuwe manier om hiermee te experimenteren.'

Overamstel Uitgevers levert boeken aan Bliyoo van onder andere Niccolò Ammaniti, Hugo Borst, Claudia de Breij, Clive Cussler, Dave Eggers, Chantal van Gastel, Tess Gerritsen, Sophie Kinsella, Kim van Kooten, Myrthe van der Meer, Heleen van Royen, Carry Slee en Susan Smit.

Weekbladpers Groep (WPG) is in Bliyoo te vinden met de uitgeverijen A.W. Bruna, De Bezige Bij, Querido Kinderboeken, Leopold, Zwijssen en Ploegsma.

Steeds meer uitgevers doen mee

De grote drie voegen zich bij de boekenuitgevers die al langere tijd bij Bliyoo betrokken zijn. Daaronder Karakter Uitgevers, Xander Uitgevers, Nieuw Amsterdam, Kluitman, Gottmer, UAP, Podium, Aerial Publishers, De Kring, De Vrije Uitgevers, Uitgeverij Vrijdag, Crime Compagnie, Just Publishers en Marmer Uitgevers.

Bliyoo, begin vorig jaar gestart met een pilot, is het enige Nederlandse abonnement op het onbeperkt lezen van boeken en tijdschriften en een product van winkelketen Bruna. Sinds de lancering eind mei 2015 heeft het aantal titels zich enorm uitgebreid, is Bliyoo beschikbaar gekomen op een aantal eReaders en is de PC Reader gelanceerd. Daarnaast werkt technisch partner Push2Tablet continu aan verbeteringen van de Bliyoo-app, waar net weer een update van is verschenen. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken