Media Groep Limburg koopt vacaturesites

Media Groep Limburg koopt vacaturesites
  • Media
  • 27 dec 2016 @ 10:09
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • MediaDagbladuitgeversOnlineHR

Media Groep Limburg (MGL) heeft de vacaturesites Limburgvac.nl en Brabantvac.nl overgenomen. De uitgever van De Limburger, WijLimburg en 1Limburg zet daarmee opnieuw een belangrijke stap in het uitbreiden van haar productaanbod op het gebied van digitale communicatie in de Limburgse economie.

De overname komt tot stand doordat MGL alle aandelen van Hufkens Human Resources BV overneemt. Eigenaar/directeur John Hufkens treedt, evenals de andere personeelsleden, in dienst van MGL. Het product blijft ongewijzigd en die continuïteit garandeert de klanten – bedrijven en consumenten - dat de kwaliteit van aanbod en service van Limburgvac.nl en Brabantvac.nl van hetzelfde hoge niveau blijven. 

Het toonaangevende Limburgvac.nl zorgt voor 98% van de omzet van het bedrijf en kan bogen op indrukwekkende marktcijfers. De onderneming plaatst meer dan 5.000 vacatures per jaar. Gemiddeld wordt een vacature zo’n 2.000 keer bekeken en meer dan 80% wordt ingevuld. Het aantal bezoekers van de beide websites bedraagt 320.000 per maand. Limburgvac en Brabantvac hebben bijna 50.000 geregistreerden die op jaarbasis meer dan 2,5 miljoen servicemails met banen toegestuurd krijgen. 

'Huwelijk na vrijage'

Marc Vangeel, CEO van MGL, is enthousiast over de mogelijkheden om met Limburgvac het portfolio-aanbod te verbreden: 'Media Groep Limburg heeft in het verleden al diverse vrijages met Limburgvac gehad, maar tot een huwelijk kwam het maar niet. Eindelijk is het nu zover dat we de krachten bundelen. Deze aankoop past volledig in onze strategie om onze bekende en vertrouwde merken door te ontwikkelen en daarnaast acquisities te plegen in informatiemarkten waarin wij nog niet of minder minder sterk zijn vertegenwoordigd. Limburgvac staat inhoudelijk en financieel als een huis en heeft aangetoond in jaren van economische crisis een sterke en betrouwbare partner voor bedrijven en werkzoekenden te zijn.'

Met vele jaren ervaring in de branche van werving en selectie van personeel, richtte John Hufkens in 1993 een eigen bedrijf op: Hufkens Human Resources BV. In 1999 startte hij met Limburgvac.nl als een van de eerste online vacaturebanken in Nederland. In 2004 kreeg het initiatief in Limburg een vervolg met Brabantvac.nl. De marktposities van beide vacaturesites zijn zeer divers. Waar Limburgvac al jaren kan concurreren met landelijke jobsites en social media, is in Brabant is de invloed van landelijke concurrentie veel groter. Brabantvac is vooral een welkome aanvulling voor Limburgse werkgevers die willen werven in het grensgebied van beide provincies. 

Slager om de hoek

Limburgvac.nl kent een mooie spreiding van klanten. Met een mix van vrijwel alle grote bedrijven en instellingen in Limburg tot letterlijk de slager op de hoek. Ongeveer 200 vaste opdrachtgevers zorgen voor de helft van de vacatures. De andere helft bestaat uit een grote groep van zo’n 5.000 klanten die incidenteel oproepen plaatsen. 

John Hufkens (63) is blij dat hij de toekomst van zijn bedrijf kan garanderen door het onderbrengen bij Media Groep Limburg: 'De aansluiting bij het grootste en meest innovatieve mediabedrijf in Limburg biedt Limburgvac een gezonde toekomst. Met combinatiemogelijkheden voor bedrijven op zoek naar geschikt personeel die wij nu als aparte bedrijven niet kunnen bieden. Binnen een grote groep is het altijd makkelijker om investeringen te doen die een digitaal product als het onze bij de tijd te houden. Door slimme combinaties zien wij uitstekende mogelijkheden om de dienstverlening rond personeelswerving uit te breiden en voor extra impulsen op de arbeidsmarkt te zorgen.'

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken