VI over samenwerking FourFourTwo: 'Op het gebied van video leren zij van ons'

VI over samenwerking FourFourTwo: 'Op het gebied van video leren zij van ons'
  • Media
  • 4 jan 2017 @ 10:04
  • Link
  • Lucas Boon
    Lucas Boon

    redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • UitgeversNieuwsmediaContentVideo

Voetbal International is een samenwerking aangegaan met FourFourTwo, een Brits voetbalmediamerk met een magazine en website in zeventien landen. Doel is om meer verhalen uit het internationale topvoetbal te brengen. Maarten Roomer, head of marketing bij VI, licht de plannen toe. 'Dit moet gaan leiden tot merkvoorkeur en -behoud.'

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen? En waarom was het nodig?
Met de aangescherpte redactionele koers, waarin voetbalbeleving in al zijn vormen centraal staat, zijn wij op zoek gegaan naar een vergelijkbare contentpartner. De bakermat van het voetbal ligt in Engeland en de voetbalcultuur die ze daar kennen is in onze ogen hét voorbeeld. Zodoende zijn we daar uitgekomen. FourFourTwo kent een licentiemodel waarmee ze over de hele wereld actief zijn. Met deze samenwerking kunnen wij zowel in print als digitaal onderscheidende waarde toevoegen aan onze producten. 

Wat zijn concreet de voordelen uit dit partnership? Hoe wordt de content van VI inhoudelijk beter?
FourFourTwo heeft door zijn licentiemodel, naast Engeland, een groot netwerk in zeventien landen over de hele wereld. Dit geeft ons de mogelijkheid om verhalen te delen die we zelf niet of nauwelijks kunnen maken, daar waar ons netwerk vooral in Nederland en bij Nederlanders in het buitenland zit. Verder kunnen we putten uit een groot archief aan content en zijn er jaarlijkse bijeenkomsten op gebied van redactie, marketing en commercie.

Wat moet de samenwerking gaan opleveren, in termen van pageviews en aantal abonnees etc.?
Het is niet direct gerelateerd aan pageviews en dergelijke. Daarop zijn veel meer factoren van invloed. De samenwerking gaat ons wel helpen om onze producten beter en onderscheidend te maken. Met een beter product houd je meer mensen geïnteresseerd en dat moet leiden tot merkvoorkeur en -behoud. Gaandeweg gaan we dit ervaren. 
De FourFourTwo content komt op regelmatige basis, minimaal één keer per maand, terug in het magazine. Verder hebben we deze week ons nieuwe digitale abonnement VI Pro geïntroduceerd, daarmee heb je digitaal toegang tot exclusieve verhalen, analyses, video's, columns en interviews. 

Hoe springen jullie in op de huidige video-trend?
We zijn anderhalf jaar geleden bij VI al met video gestart. we maken diverse video items zoals voorspellingen, analyses maar ook interviews en reportages. Daarnaast maken we voor KPN dagelijkse tv-items. FourfourTwo maakt sinds kort ook steeds meer video. Naar onze mening voldoen die video's nog niet aan onze standaard. Hierover zijn we nog in gesprek en momenteel leren zij van ons.

 

Lees ook: Voetbal International werkt samen met FourFourTwo

Lucas Boon

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken