Inzenden RAB Radio Advertising Awards nog tot 7 juni

Inzenden RAB Radio Advertising Awards nog tot 7 juni
  • Media
  • 30 mei 2017 @ 13:15
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Radio

Er kan nog tot 7 juni worden ingezonden voor de RAB Radio Advertising Awards 2017, de vijf vakjuryprijzen voor radioreclame. Op 29 juni worden de awards uitgereikt tijdens het radiofeest op festivalterrein Thuishaven in Amsterdam.

RAB kent geen goud, zilver en brons; reikt één award uit aan de beste in de categorie. Er zijn awards te winnen in zes categorieën: beste radiocommercial (vakjury), beste branded content (vakjury), radioadverteerder van het jaar (vakjury), radiospecialist van het jaar (vakjury), radioreclamebureau van het jaar (vakjury) en de enige publiekspijs voor radio (voor de beste radiocommercial van Nederland).

Radiocommercials

Inzenden van radiocommercials en branded content-campagnes kan via de website van het RAB: rab.fm. Voorwaarde voor deelname is dat het radiowerk - voor het eerst - te horen is geweest op de Nederlandse radio tussen 1 mei 2016 en 31 mei 2017. Inzenden kan tot 7 juni mei en is kosteloos. Een deskundige jury beoordeelt de longlist en nomineert per categorie de beste inzendingen. De radiocommercials worden beoordeeld op creativiteit, uniciteit en effectiviteit. Dit betekent dat er op een creatieve manier gebruik is gemaakt van de mogelijkheden van radio, dat de boodschap uniek is en bij de afzender past en dat de radiocommercial de gewenste reactie oproept.

Radioadverteerder en radiospecialist van het jaar

Wie gebruikt de kracht van radio het beste en is een waar radio-ambassadeur? Aan de beste radioadverteerder en de beste radiospecialist worden ook awards uitgereikt. De beoordeling gebeurt door commerciële medewerkers van de radiostations. Kandidaten kunnen voorgedragen worden via het formulier dat te downloaden is via de website van RAB.

Radioreclamebureau van het jaar

Vorig jaar heeft het RAB voor het eerst de titel radioreclamebureau van het jaar uitgereikt. De winnaar was toen TBWA\NEBOKO. Dit jaar zullen verschillende geluidstudio’s tekenen voor de beoordeling in deze categorie. Welk reclamebureau kenmerkt zich door originele radioscripts, neemt de tijd voor productie en is kritisch en veeleisend tot het laatste audiodetail?

29 juni: de uitreiking van de awards

Het RAB reikt de jaarprijzen uit op donderdag 29 juni op het festivalterrein Thuishaven in Amsterdam. Het RAB (Radio Advies Bureau) is de marketingorganisatie van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations. Daarnaast is RAB één van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken