Margriet start online platform Vriendinnen

Margriet start online platform Vriendinnen
  • Media
  • 26 jun 2017 @ 11:03
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • DigitaalTijdschriftuitgeversDoelgroepCommunity

Margriet lanceert een nieuw online platform Margriet Vriendinnen. In deze digitale omgeving staat het vinden van vriendschappen centraal. Uit het Vriendschapsonderzoek van Margriet blijkt dat vrouwen ervan overtuigd zijn dat vriendschap gelukkiger maakt. Margriet faciliteert daarom een online platform waar vrouwen op een laagdrempelige manier vriendschappen kunnen sluiten en onderhouden.

Ongeveer drie jaar geleden richtte Margriet als test een besloten Facebook-community op: Margriet Vriendinnen. Binnen zeer korte tijd waren er vierduizend actieve leden. Hélène Delhaas, adjunct hoofdredacteur Margriet: 'Vriendinnen maken een belangrijk onderdeel uit van het leven van de Margriet-vrouw. Uit ons Vriendschapsonderzoek blijkt dat 74% van de respondenten zich zonder vriendinnen eenzaam voelt. Het sluiten van nieuwe vriendschappen vindt 43% van de vrouwen moeilijk. Dit alles heeft Margriet ertoe aangezet om dit online platform te ontwikkelen.'

Margriet Vriendinnen biedt vrouwen de mogelijkheid om online gratis, gemakkelijk en laagdrempelig nieuwe vriendinnen te ontmoeten bij hen in de buurt. Het is dé plek om vriendschap te sluiten met vrouwen met dezelfde interesses, via interessegroepen en activiteiten. Zo zijn er de groepen 023Eetclub, Wandelvriendinnen West Achterhoek, Brabantse gezelligheid en Vriendinnen groep Rotterdam. 
 
Vriendschapsonderzoek

Margriet-vrouwen hebben gemiddeld tussen de twee en zes goede vriendinnen die ze wekelijks zien. Dat blijkt uit het Vriendschapsonderzoek. 91% van de respondenten geeft aan dat vriendschap gelukkiger maakt. Hoewel het gezin en de partner voor vrouwen nog steeds het belangrijkste zijn, geeft 52% aan dat haar beste vriendin het meest van haar weet. 'Zonder mijn vriendinnen zou ik me eenzaam voelen', zegt 74% van de respondenten. Tot slot geeft 25% aan zich weleens eenzaam te voelen.

Vriendinnen maken leuke tijden leuker en moeilijke tijden makkelijker! Het nieuwe platform is te vinden via Margrietvriendinnen.nl. Deelname is gratis.



Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken