Steenbergen hoofdredacteur Vakblad Fondsenwerving

Steenbergen hoofdredacteur Vakblad Fondsenwerving
  • Media
  • 27 jun 2017 @ 00:53
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • MaatschappijTijdschriftenJournalistiekPersonaliaFondsenwerving

Renée Steenbergen wordt per 1 juli de nieuwe hoofdredacteur van Vakblad Fondsenwerving. Zij is al langere tijd onderdeel van de vaste redactie als adjunct-hoofdredacteur. Ze volgt oprichter Jaap Zeekant op, die wel voor het vakblad blijft schrijven.

Renée Steenbergen startte haar journalistieke loopbaan in 1987 bij NRC Handelsblad, waaraan zij nog altijd is verbonden als medewerker. Geefgedrag en motivatie van donateurs is Renée’s specifieke focus, die zij naast haar redactiewerk momenteel verder onderzoekt in een parttime aanstelling aan de Universiteit Utrecht. Zij schrijft sinds 2009 voor Vakblad Fondsenwerving en leverde onder meer artikelen over vermogensfondsen en gamechangers in het filantropische veld.

Scheidend hoofdredacteur Jaap Zeekant: ‘Wij zijn heel blij met Renée Steenbergen als nieuwe hoofdredacteur. Zij is een ervaren journalist en fondsenwerver en onderhoudt een groot netwerk in het filantropische veld. Renée gaat het vakblad verder ontwikkelen tot een magazine dat zowel over nieuws als analyse van trends en ontwikkelingen op een toegankelijke wijze bericht voor de hele filantropische sector.’

Onderzoeksjournalistiek

Renée Steenbergen over haar plannen als hoofdredacteur van Vakblad Fondsenwerving‘Mijn focus ligt op onderzoeksjournalistiek en de geefkant van het fondsenwerven. Ik zal dan ook zeer regelmatig aandacht besteden aan motivatie van gevers, geefgedrag en relatiebeheer. Het zijn actuele onderwerpen in een roerige sector waarvan veel wordt verwacht nu de overheid sterk heeft bezuinigd op onder meer de zorg, de ontwikkelingshulp en de cultuur.’

Vakblad Fondsenwerving (VFW), dat acht maal per jaar verschijnt, is het magazine voor iedereen in de filantropische sector die te maken heeft met het werven en behouden van leden, donateurs, vrijwilligers, erfenissen, legaten, loterij­opbrengsten, subsidies, sponsors, giften, collectes, direct marketing, inzamel­acties, telemarketing en maatschappelijk ondernemen. VFW is een uitgave van Funds Etcetera Nederland BV uit Abcoude.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken