Tour de France tot 2023 live bij Eurosport

Tour de France tot 2023 live bij Eurosport
  • Media
  • 24 jul 2017 @ 09:13
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • MediaRechtenTelevisieSport

De Tour de France is ook de komende zes jaar bij Eurosport te zien. Door de nieuwe deal is ’s werelds grootste wielerwedstrijd in 38 Europese landen via de sportzender te volgen. In Nederland en België geldt gedeeltelijke exclusiviteit: Eurosport blijft hier tot en met 2023 de enige zender waar wielerfans álle Tour-etappes van start tot en met finish live kunnen bekijken.

De NOS meldde voorafgaand aan de net afgelopen Tour al dat ook zij een deal met ASO heeft, waarvan onder meer de uitzendrechten van de Tour deel uitmaken. Ook de social media-rechten vallen onder deze overeenkomst. 

De afspraken van Eurosport met de Franse wielerorganisatie ASO bevatten ook de uitzendrechten voor de wielerklassiekers Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, Parijs-Nice, Critérium du Dauphiné en Parijs-Tours. De Ronde van Frankrijk is al sinds 1991 te volgen bij de sportzender.

'Tweehonderd wielerdagen per jaar'

Peter Hutton, CEO van Eurosport: 'We zijn trots dat we ons Home of Cycling mogen noemen. Met deze overeenkomst bevestigen we dat nog maar eens. We kunnen nu tot en met 2023 iedere klim, iedere sprint en iedere ontsnapping in de Tour laten zien, zowel via televisie als via de Eurosport Player. Met de andere twee grote rondes (Giro en Vuelta), de vijf ‘Monumenten’ (Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije), plus meer dan dertig World Tour-wedstrijden in ons wielerpakket, kunnen we ons ruim 200 dagen per jaar (opgeteld is dat zo’n 2300 uur) van voren laten zien bij de wielerfans.' 

Eurosport heeft in Nederland en België geen volledige exclusiviteit, maar in de volgende 38 landen wel: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Estland, Finland, Georgië, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Kazachstan, Kirgizië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Oezbekistan, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Tadzjikistan, Tsjechië, Turkije, Turkmenistan en Zweden.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken