Zondag met Lubach wint Gouden Televizier-Ring 2017

Zondag met Lubach wint Gouden Televizier-Ring 2017
  • Media
  • 13 okt 2017 @ 10:01
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • AwardsTelevisie

Ruim 2 miljoen mensen keken naar de tv-prijzen die vergeven werden en zagen dat het programma Zondag met Lubach van de VPRO de Gouden Televizier-Ring 2017 won. Andere genomineerden voor de Gouden Televisier-Ring waren Expeditie Robinson (RTL 5) en Beste Zangers (AVROTROS).

In Zondag met Lubach neemt presentator Arjen Lubach op satirische wijze het nieuws van afgelopen week door. De stijl van het programma heeft veel weg van de Amerikaanse show Last week Tonight with John Oliver. Het item waarin Nederland werd voorgesteld aan Donald Trump (America first, The Netherlands second?) ging de hele wereld over.

Eva Jinek de Zilveren won de Televizier-Ster voor beste vrouwelijke presentator. Sinds 2013 presenteert ze haar talkshow Jinek.

Bij de mannen ging de prijs naar Wilfred Genee. De presentator van Voetbal Inside op RTL 7 bedankte zijn vaste gasten Johan Derksen en René van der Gijp. En ook de directie van RTL, waarmee de makers van het programma onlangs een conflict hadden. 'Ik krijg hem als presentator maar het voelt als een prijs voor VI.'

Angela Schijf kreeg de Ster voor beste actrice uit handen van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French. De Zilveren Sterren voor acteurs worden voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar won Schijf de prijs ook.

Jeroen van Koningsbrugge sleepte de Ster voor beste acteur in de wacht. Van Koningsbrugge krijgt de prijs voor zijn acteerwerk in Smeris en Riphagen.

Regisseur Martin Koolhoven reikte de Televizier Aanstormend Talent Award uit aan Marieke Elsinga, die te zien was te zien in RTL Late Night en Expeditie Robinson en nu werkt voor RTL Boulevard.

Na drie keer genomineerd te zijn, ging de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma donderdag naar Brugklas van AVROTROS.

Het overzicht

Zilveren Televizier-Ster Presentatrice: Eva Jinek

Zilveren Televizier-Ster Presentator: Wilfred Genee

Televizier Talent Award: Marieke Elsinga

Zilveren Televizier-Ster Actrice: Angela Schijf

Zilveren Televizier-Ster Acteur: Jeroen van Koningsbrugge

Gouden Stuiver: Brugklas

Gouden Televizier-Ring: Zondag met Lubach

 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken