NPO radioprogrammering definitief - Stenders en Schollaardt allebei op NPO Radio 2

NPO radioprogrammering definitief - Stenders en Schollaardt allebei op NPO Radio 2
  • Media
  • 10 nov 2017 @ 08:51
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • Radio

De NPO begrijpt dat het teleurstellend is voor omroepen als een programma niet kan worden geplaatst in de programmering. Shula Rijxman, voorzitter NPO: 'In een ingewikkeld bestel waar de belangen groot zijn en waar de zendtijd schaars is, is het altijd zoeken naar een goede balans. We kiezen voor het beste programmavoorstel dat past binnen de ambitie van de radiozender en wordt gewaardeerd door de luisteraar.' Medio 2018 wordt de nieuwe radioprogrammering geëvalueerd.

Er kon volgens de NPO niet aan alle wensen van omroepen worden voldaan omdat het omroepbestel zo in elkaar zit dat omroepen met elkaar ‘concurreren’ om zendtijd.

NPO Radio 1

Er komt extra ruimte voor onderzoeksjournalistiek in de programma’s De Nieuws BV (BNNVARA, 12.00-14.00 uur) en in een nieuw KRO-NCRV-programma (09.30-11.30 uur) met Ghislaine Plag. Sven Kockelman (KRO-NCRV) zal dagelijks tussen 11.30 en 12.00 uur hoofdrolspelers uit het nieuws kritisch bevragen in een 1-op-1 interview.

Vanaf 2018 gaat de nieuws- en actualiteitenzender ook meer inzetten op politiek: dagelijks tussen 15.30 en 16.00 uur is er vast politiek onderdeel tijdens EenVandaag (AVROTROS). Het wekelijkse Kamerbreed op zaterdag maakt plaats voor een nieuwe talkshow van de AVROTROS.

Ook is er dagelijks een half uur sport tussen 13.30 en 14.00 uur tijdens De Nieuws BV. Luisteraars kunnen voortaan elke vrijdag hun vingers aflikken bij het kookprogramma Mangiare! (NTR, 19.30-20.30 uur).

De naam van het nieuwe zaterdagochtendprogramma van omroep MAX met Mieke van der Weij en Peter de Bie wordt binnenkort door de omroep bekend gemaakt.

NPO Radio 2

Rob Stenders (maandag tot en met donderdag) en Annemieke Schollaardt (vrijdag tot en met zondag) wisselen elkaar af in de middag van 14.00 tot 16.00 uur op NPO Radio 2. Bij afwezigheid vervangen zij elkaar. Paul Rabbering (KRO-NCRV) is vrijdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur te horen, waarna Rob Stenders van 22.00 tot 0.00 uur verzoeknummers van luisteraars draait. De rest van de programmering blijft onveranderd.

NPO Radio 5

De hooggewaardeerde presentator Henk Mouwe, sinds 2006 presentator van het ochtendprogramma Wekker-Wakker! (MAX), gaat met pensioen. Hoe zijn plek opgevuld wordt maakt Omroep MAX later dit jaar bekend. De rest van de programmering blijft onveranderd.

In de nieuwe radioprogrammering zijn vanaf 2018 geen wijzigingen in de programmering bij NPO 3FM en NPO Radio 4.

 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken