Gezamenlijke mediators komen met scheidingsapp

Gezamenlijke mediators komen met scheidingsapp
  • Online
  • 12 jun 2014 @ 16:00
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Apps

Voor iedereen die in een scheidingsproces verwikkeld is of dreigt te raken, is er nu een app. Deze app bevat alle informatie over wat er komt kijken bij een scheiding. Daarnaast biedt de app ondersteuning bij het opstellen van en scheidingsconvenant. De app wordt aangeboden door scheidingsmediators uit heel Nederland.

Scheiden of blijven?
De app is breder dan echtscheiding alleen. Er wordt ook aandacht besteed aan de mogelijkheid om samen te blijven. Zo voorziet de app in een wetenschappelijk onderbouwde relatietest die veel inzicht kan geven in relaties die onder druk staan. Deze test is ontwikkeld door Dr. Gert-Jan Kloens, gezondheidspsycholoog en docent aan de Erasmus universiteit. Hij plaatst duurzame relaties in breed perspectief. De door hem ontwikkelde test is een uniek aanbod om zelfstandig en onderbouwd een besluit te nemen: blijven of scheiden.

Kinderen
Geheel in de lijn met de actualiteit rondom kinderen en vechtscheidingen en de expliciete wensen van de Nationale kinderombudsman, besteedt de app ook veel aandacht aan het kind in een scheidingsproces. Het belang van het kind vraagt terecht om aandacht in de discussie over relaties en echtscheidingen. Immers bij de helft van de echtscheidingen in Nederland scheiden één of meer kinderen onder de 18 jaar mee.

Verkrijgbaar via mediators
Bijna honderd gekwalificeerde mediators, verspreid over het hele land, bieden deze app aan. Zij vinden het belangrijk dat alle relevantie informatie overzichtelijk op één plek is te vinden. Ook gebruiken zij de app in hun praktijk ter ondersteuning van het mediationproces. Klanten van de mediators kunnen gezamenlijk, partners en kinderen, al een heleboel onderdelen van het scheidingsplan invullen in een beveiligde omgeving.

Documenten kunnen eenvoudig in de app worden opgeslagen, een dikke map is niet meer nodig. Een agenda, to-do list  en chatfunctie maken de app een volledig instrument tijdens het scheidingsmediationproces. Vanuit de app is het mogelijk om eenvoudig en discreet in contact te komen met de deskundige en neutrale mediator naar keuze in de nabije omgeving.

Beschikbaar
Op dinsdag 17 juni is de app beschikbaar voor Android en later deze maand voor iPhone en iPad.
 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken