KwikFit lanceert responsive website

KwikFit lanceert responsive website
  • Online
  • 2 okt 2014 @ 08:26
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • WebsiteKlantenserviceMultichannelIntroductie

KwikFit zet een volgende stap in de online strategie met de lancering van een responsive website. De keuze voor deze website is een reactie op de groeiende groep consumenten die via tablets en smartphones naar autobanden, velgen, apk-keuring of autoruiten zoekt. Een half jaar geleden kwam één op de vier bezoekers van kwik-fit.nl nog binnen via mobiel, inmiddels is dat al gegroeid naar één op de drie bezoekers.

KwikFit heeft nu gekozen voor een responsive website, oftewel een website die zich aanpast aan de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van de tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Concurrentie voorblijven
Om voor te blijven op de concurrentie heeft KwikFit zijn website nu geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Arjan van der Meer, marketing director bij KwikFit stelt in het persbericht dat er ruim zes jaar geleden al steeds meer mensen online autobanden wilden kopen. Het bedrijf heeft daarom destijds een online strategie ontwikkeld waarin het zich ten doel stelde om goed vindbaar te zijn in zoekmachines en om de beste gebruikerservaring te bieden aan bezoekers van de website. Van der Meer: ‘Online concurrentie kent één simpele regel: the winner takes it all. De beste website in een branche wordt 52,3 procent vaker gekozen dan de nummer twee, zo blijkt uit de WUA! Benchmark. De beste website in een branche staat wat conversie betreft dus op eenzame hoogte.’

Blijvend vernieuwen
In de online wereld veroudert alles vijf keer sneller dan normaal. De vorige website van KwikFit werd recent door onafhankelijk onderzoeksbureau WUA! bekroond met een derde plek in de Top 100 beste websites van Nederland, met een gemiddelde score van 8,0. Van der Meer: ‘Om de beste te blijven moet je dus blijven vernieuwen. De derde plek in de Top 100 beste websites van Nederland is het mooiste compliment dat je voor je website kunt krijgen. We vinden het gaaf dat ons harde werken gewaardeerd wordt door onze klanten, maar daar blijven we niet te lang bij stil staan. Na een lang traject met uitgebreide klantpanels lanceren we nu als eerste in de branche een responsive website. Door constant te innoveren gaan we zorgen dat we blijvend een plek in de top 3 van de beste websites van Nederland veroveren.’

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken