'Insiders' trappen af met gratis Windows 10

'Insiders' trappen af met gratis Windows 10
  • Online
  • 29 jul 2015 @ 11:40
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • InnovatieActivatie

Microsoft heeft vanochtend Windows 10 geïntroduceerd. Het nieuwe besturingssysteem wordt verspreid als gratis update onder gebruikers van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 9 zag nooit het levenslicht om op die manier letterlijk afstand te nemen van het fel bekritiseerde Windows 8. De consumenten die het nieuwe besturingssysteem al maanden testen, de zogeheten 'Insiders', kunnen vandaag updaten. Vervolgens wordt de update gefaseerd uitgerold onder reguliere gebruikers. De nieuwe versie van het besturingssysteem wordt ook meegeleverd met nieuwe pc's.

De software van Windows 10 is ontwikkeld voor zowel tablets als pc's. Op deze manier wil Microsoft terrein terugwinnen op Apple en Google.

Enkele belangrijke verbeteringen zijn:
* Microsoft Edge – de nieuwe persoonlijke, responsive en productieve browser die werkt op alle Windows 10-apparaten. Deze maakt het mogelijk om snel te browsen, webpagina’s te lezen, op te maken en te delen met anderen.
* Xbox-integratie – de geïntegreerde Xbox-app geeft gamers de mogelijkheid hun beste gamingmomenten op te nemen, te delen en te bewerken met Game DVR. Ze krijgen daarnaast de kans om nieuwe games te spelen met vrienden op verschillende devices, en games te spelen die ze in huis rechtstreeks van hun Xbox One streamen naar hun Windows 10-tablets en pc’s.

Windows 10 Check-In
Upgraden naar Windows 10 is gratis en gemakkelijk. Maar sommige consumenten vinden de overstap van de vertrouwde software naar de nieuwe Windows 10 volgens Microsoft nog spannend of hebben er vragen over. Daarom richt Microsoft Nederland samen met partners een groot aantal Windows 10 Check-Ins in, waar klanten terecht kunnen met al hun vragen. Je vindt deze onder andere in leercentra van Seniorweb, en in de winkels van MediaMarkt, Dixons, BCC, MyCom, Paradigit, Alternate en Staples. Daarnaast kunnen gebruikers inchecken via Windows.nl. En ook consumenten kunnen zelf als Check-In fungeren, bijvoorbeeld voor hun familie of sportvereniging.

Vandaag opende de eerste Windows 10 Check-In in Rotterdam (010). De bijzondere #Windows10tram zal gedurende vijf weken in Rotterdam aan de Coolsingel als Windows 10 Check-In fungeren en biedt bezoekers ‘inspiratie, demo’s en informatie over Windows 10 en de upgrade. Samen met fans, Windows Insiders en relaties vieren we vandaag op deze locatie dat Windows 10 beschikbaar is.’

Gamification 
Bovendien is de nieuwe Windows-versie geschikt voor smartphones, hoewel die versie nog wat langer op zich laat wachten. Zowel tablets, smartphones als pc's gaan dus op hetzelfde systeem draaien met dezelfde apps en instellingen. Windows 10 werkt ook op de Xbox.

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken