Europees marktleider reBuy nu ook online in Nederland

Europees marktleider reBuy nu ook online in Nederland
  • Online
  • 14 apr 2016 @ 09:30
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Webwinkel

reBuy.nl, de aankoopshop voor gebruikte elektronische apparatuur, is in april gelanceerd in Nederland. Het succes van Europees marktleider reBuy is al bewezen in het buitenland met meer dan vijf miljoen klanten. Het van oorsprong Duitse bedrijf heeft inmiddels al voor meer dan 150 miljoen euro producten in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk aangekocht.

Anders dan bij aanbieders van veilingen en marktplaatsen verloopt de verkoop van de producten via een gestandaardiseerde procedure. Bij de afhandeling komen geen lange wachttijden kijken en wordt er gewerkt met vaste prijzen. De aankoopportfolio is in Nederland tot op heden ongeëvenaard: de categorieën op reBuy.nl zijn: smartphones, tablets, consoles, camera's, action camera’s en smartwatches. Al deze producten kunnen gratis in een pakket naar reBuy worden verzonden en vervolgens ontvang je snel en eenvoudig het verkoopbedrag op je rekening.

Een alternatief voor de wegwerpmaatschappij
Dankzij een professioneel proces van herwaardering en met de hulp van geschoolde experts, verlengt reBuy de levenscyclus van producten. De shop is gevestigd in Berlijn en hanteert het principe van de kringloopeconomie. Dit betekent dat artikelen aan de hand van een uitgebreid traject gebruiksklaar worden gemaakt voor een tweede leven, en daarmee een langere levensduur. CEO Lawrence Leuschner verduidelijkt: 'reBuy is gebaseerd op een businessmodel dat groei wenst te verenigen met een bijzondere doelstelling, want het maatschappelijke fenomeen van de wegwerpmaatschappij kunnen we ons, zowel moreel als economisch, niet langer veroorloven.'

Achtergrond reBuy
reBuy is opgericht vanuit een studentenhuis in Berlijn waar vijf vrienden in 2009 het idee van reBuy uitwerkten.  Intussen is reBuy uitgegroeid tot een Europees merk van enorme omvang: met vijfhonderd medewerkers en met een logistiek centrum van 10.000 m² verwerkt reBuy meer dan 2,5 miljoen producten en is actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. In 2015 heeft de onderneming een omzet van 70 miljoen euro behaald.





 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken