Webwinkel omzetten in mobiele app

Webwinkel omzetten in mobiele app
  • Online
  • 16 aug 2016 @ 10:47
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • M-commerceAppsE-commerce

Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop), gaat een partnership aan met JMango360 voor het aanbieden van mobiele shopping apps. Webshopeigenaren kunnen daarmee zelf eenvoudig een app bouwen en deze in de iTunes store of Google App store aanbieden. Daar kunnen de apps door de consument worden gedownload, waarna deze door het assortiment van de webwinkel kan bladeren, producten in zijn winkelwagentje kan leggen en vervolgens eenvoudig kan afrekenen.

Voor het maken van is geen technische kennis voor vereist. Webwinkels die gebruik maken van Lightspeed eCommerce kunnen de extensie van JMango360 vinden in de appstore van Lightspeed. Eenmaal ingelogd volstaat een druk op de knop om alle producten en instellingen van hun Lightspeed webwinkel om te zetten naar een app. Vandaar dat er wordt gesproken van een ‘Doe-het-Zelf’-model.

Het aankopen via de smartphone heeft in het afgelopen jaar een vlucht genomen. Volgens onderzoeksbureau GfK is het mobiele aandeel van de Nederlandse e-Commerce in het eerste kwartaal van 2016 met 60 procent gegroeid ten opzichte van een jaar daarvoor, waarmee de groei van dit segment meer dan vier keer zo groot is als de groei van de gehele e-Commerce markt (13 procent).

Webwinkel Ledlampenkopen.nu heeft een JMango360 app op basis van een ander e-Commerce platform. Zij zeggen over de mobiele app: ‘De App heeft de aankoopfrequentie van mijn meest loyale klanten verhoogd. Mijn cijfers zeggen genoeg; meer dan 20 procent van onze bestellingen komen vanuit de App. Ik kan deze oplossing aanraden aan iedere webwinkel die op zoek is naar een schitterende App voor een eerlijke prijs’, aldus eigenaar van LEDlampenkopen.nu Leo Diemel.

Ruud Stelder, Directeur Global eCommerce Revenue bij Lightspeed: ‘Bij Lightspeed verwachten we dat het mobiele verkeer de komende jaren door zal groeien. Voor veel merken en speciaalzaken is een native app de oplossing om klanten aan je winkel te binden. Onze samenwerking met JMango360 zorgt ervoor dat we een fantastische oplossing kunnen bieden aan onze merchants. Het zijn prachtige Apps die met een aantal klikken zijn te installeren via onze App Store.’

 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken