Vodafone Foundation en Leger des Heils verbinden daklozen via mobiel netwerk

Vodafone Foundation en Leger des Heils verbinden daklozen via mobiel netwerk
  • Online
  • 21 dec 2016 @ 11:29
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Campagnes

Een familiefoto in de sneeuw, de hond met een kerstmuts of de klassieke klokjes en vlokjes, ieder jaar worden er in Nederland zo’n 130 miljoen kerstkaarten verstuurd. Een mooie traditie, maar helaas ontvangen dakloze Nederlanders geen kaarten, omdat ze geen adres hebben om deze naartoe te sturen en vaak in een isolement leven. Het Leger des Heils en de Vodafone Foundation hebben daarom vandaag het nummer 06-25 12 2016 geopend. Via dit nummer kan iedereen een warme kerstgroet sturen aan de groep die een steuntje in de rug goed kan gebruiken. De sms’jes worden vervolgens via het Street Messenger netwerk van Vodafone verspreid.

Normaal gesproken wordt het Street Messenger netwerk gebruikt om daklozen via sms of WhatsApp namens hulpverleners te informeren over praktische zaken als de openingstijden van de opvang en extra bedden tijdens de vrieskou of een gratis maaltijd. De eerste sms-kerstkaarten werden vandaag verstuurd door Vicepremier Lodewijk Asscher en politiewoordvoerder Ellie Lust. Naast het delen van de SMS’jes via Street Messenger worden in de verschillende opvanglocaties van het Leger des Heils in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven schermen geplaatst waarop de kerswensen live te zien zijn. Op deze locaties zal Vodafone prepaidkaarten doneren aan de daklozen. Een telefoon hebben zij over het algemeen wel, maar op deze manier hebben ze ook voldoende beltegoed om met hun dierbaren contact te leggen tijdens de feestdagen.

Street Messenger
De Vodafone Foundation focust zich met het Street Messenger netwerk op de ‘nieuwe daklozen’. Door de economische crisis zijn veel mensen dakloos geworden door bijvoorbeeld een scheiding of ontslag. Volgens het CBS is het aantal daklozen sinds 2009 met meer dan 13.000 toegenomen, een stijging van 74 procent. Deze groep is het meest kwetsbaar omdat ze nog niet ‘street wise’ zijn en het daklozenbestaan nog eigen moeten maken.  De meldingen die via Street Messenger verstuurd worden zijn onder andere de openingstijden van de opvang, extra bedden tijdens de vrieskou of een gratis maaltijd, maar ook mooie en motiverende berichtjes. De dienst is een initiatief van de Vodafone Foundation in samenwerking met het Leger des Heils en het Straatpastoraat van de Protestantse Diaconie in Amsterdam.

'Wat veel mensen niet weten is dat de nieuwe groep daklozen bijna allemaal een mobiele telefoon hebben', zegt de ‘beheerder van Street Messenger’ Luc Tanja van het Protestants Diaconaat in Amsterdam. 'Ik weet zeker dat de kerstwensen deze mensen extra kracht geven tijdens deze bijzondere dagen.'
Vodafone, het Leger des Heils en de Protestantse Diaconie proberen het Street Messenger netwerk de komende periode verder uit te breiden, om zo in het nieuwe jaar nog meer daklozen dagelijks te kunnen informeren.  

De tekst van de sms van Lodewijk Asscher luidde: 'Ik wens iedereen heel veel gezondheid, geluk en nieuwe kansen voor 2017. Prettige Kerstdagen!.' 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken