Eva Jinek beantwoordt vragen via Facebook Live

Eva Jinek beantwoordt  vragen via Facebook Live
  • Online
  • 7 aug 2017 @ 11:45
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • InnovatieInteractieMessenger

Eva Jinek neemt op dinsdag 8 augustus vanaf 12.30 uur voor even de taken van haar chatbot over en kruipt achter de knoppen om vragen van fans te beantwoorden. Dit is te volgen via Facebook Live. In januari lanceerde Jinek haar nieuwe journalistieke platform en Messenger chatbot. En met succes, het platform trekt elke maand een half miljoen unieke bezoekers.

Met de inzet van Messenger heeft KRO-NRCV een nieuwe journalistieke vorm gevonden die beter past bij de behoefte van het publiek. Met de learnings van de eerste maanden is de Eva-chatbot in samenwerking met Greenberry en NoProtocol nog meer aangescherpt. Via de nieuwe chatbot ontvangen abonnees artikelen, foto’s en spraakmakende items op basis van persoonlijke behoefte. Dit sluit goed aan bij hedendaags mediagebruik, bijvoorbeeld het kijken van snippets in plaats van een hele uitzending.

Eva’s verbeterde chatbot
De eerste maanden van de chatbot dienden als periode om het publiek te leren kennen. Het conversational design van het platform is aangepast op basis van de learnings uit deze periode. Er kan bijvoorbeeld nu aangegeven worden op welke tijden je berichten ontvangt. Ook kan de chatbot je meer vertellen over geplaatste artikelen zonder dat je direct naar de artikelen op de website hoeft te gaan. Bij verveling kun je altijd een berichtje sturen voor leuke content. En Eva’s bot is in voor een aardig woordje smalltalk. Vraag maar eens naar Freek!

De chatbot en het platform zijn volgens de NPO zeer geschikt als verlenging van het tv-programma. Tijdens de maanden dat Jinek op tv is, en in de maanden dat dit niet zo is. Beide houden het publiek op de hoogte over wat Eva doet en wat de redactie schrijft. De redactie heeft ook de mogelijkheid een vraag te stellen aan de doelgroep als input voor artikelen of tv-items.

Het Facebook live-event is op dinsdag 8 augustus vanaf 12.30 uur te volgen via deze link. Vanaf 12:30 uur beantwoordt Jinek vragen tijdens een Facebook-live sessie, via de nieuwe Eva-chatbot op Facebook Messenger. 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken