Bart swingt stressloos naar Sochi

Bart swingt stressloos naar Sochi
  • Sponsoring
  • 1 okt 2013 @ 14:29
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • Sportmarketing

De Belgische schaatser Bart Swings en zijn team heeft een sponsor gevonden in het meubelmerk Stressless. Het Noorse bedrijf heeft beloofd elke euro die binnenkomt via de crowdfundingsactie (www.steunbartswings.be) die Swings gestart is, te verdubbelen.

Het project werd 6 weken geleden gelanceerd door oud-Olympisch kampioen Bart Veldkamp om de voorbereiding op de Olympische Spelen in het Russische Sochi voor Swings te verbeteren. op. Met de inzamelingsactie heeft Swings inmiddels 85.000 euro opgehaald, waarvan 50.000 euro cash en 35.000 euro aan goederen.

De crowdfunding trok ook de aandacht van het Noorse bedrijf Ekornes, dat in een groot aantal Europese landen onder het merk Stressless stoelen en banken verkoopt. Na een aantal gesprekken met manager Veldkamp omarmde het bedrijf de ambities van de ploeg en besloot de volledige ploeg financieel te gaan ondersteunen met als resultaat Team Stressless. Daarnaast geeft het bedrijf de crowdfunding nog een nieuwe impuls om de fans en supporters van Bart Swings betrokken te houden bij zijn “ road to Sochi “: Gedurende de periode van 1 oktober tot 1 februari zal Stressless® iedere cash Euro die via de crowdfunding binnen komt verdubbelen. Op deze manier kan het team het sporttechnische plan verder optimaliseren.

Coach en manager Bart Veldkamp over de nieuwe sponsor: ‘Voor ons biedt de ondersteuning de mogelijkheid om de faciliteiten op een veel hoger niveau te brengen en voor Stressless biedt het de mogelijkheid de naamsbekendheid te vergroten.’

Commercieel directeur Thomas van Aalten van Stressless: ‘Wij vielen eigenlijk direct voor de charme van Bart Swings. Hij is down to earth maar volledig toegewijd aan zijn sport. Wij zijn ook geen bedrijf van grootspraak, maar we zijn wel ambitieus. Daarnaast sprak de internationale ambitie van Bart Veldkamp sprak ons bijzonder aan, die is goed voor de toekomst van de sport. Wij hopen natuurlijk op een succesvol jaar voor Bart Swings en het team, maar we beseffen vooral dat Bart nog een mooie en lange toekomst voor zich heeft.’

 
Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken