Sportbonden kiezen voor meerjarige samenwerking met Rotterdam

Sportbonden kiezen voor meerjarige samenwerking met Rotterdam
  • Sponsoring
  • 19 dec 2013 @ 11:05
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • MaatschappijPartnership

Rotterdam blijft voor tal van sportbonden de favoriete thuishaven voor hun grote evenementen. Vijf sportbonden hebben gisteren in Topsportcentrum Rotterdam hun meerjarige contracten met Rotterdam verlengd. Tevens presenteerden de voorzitters van de betreffende bonden hun ambities voor de komende jaren. Wethouder Sport Antoinette Laan maakte bekend dat Rotterdam op de 16e plaats op de wereldranglijst van de City index voor Sport Cities staat en daarmee grote steden als Madrid, Rome en Berlijn achter zich houdt.

De KNLTB Tennis Masters in het Topsportcentrum, waar de nationale top van de heren, dames en het rolstoeltennis deze week in actie komen, is één van de evenementen waarvoor de overeenkomst met twee jaar verlengd wordt. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie heeft aangekondigd ook de komende twee jaar de NK’s Turnen in Ahoy te organiseren. De Nederlandse Boksbond verlengt het contract voor het NK Boksen in het Topsportcentrum met drie jaar.
 

Prachtige activiteiten

Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond keert tot en met 2016 jaarlijks terug in Rotterdam met de Zaalkorfbalfinale in Ahoy en met de Korfbal Challenge in het Topsportcentrum. De Judo Bond Nederland komt de komende twee jaar naar het Topsportcentrum voor het Nederlands Kampioenschap dames en heren. Wethouder Sport Antoinette Laan is verheugd over de beslissing van de sportbonden. ‘Een erkenning voor de succesvolle samenwerking die we al jaren met elkaar hebben. Als stad vinden wij het uitermate belangrijk om samen met de bonden op te trekken, dat resulteert in prachtige activiteiten waar iedereen baat bij heeft, de stad, de bonden, de accommodaties, de sporters en het publiek. Maar met name ook de Rotterdammer die we middels de side-events die we rondom de evenementen organiseren enthousiast maken voor de sport.’
 

Rotterdam podium voor WK turnen 2019, WK Judo junioren 2017 en EK Judo senioren 2019?
Tijdens de bijeenkomst is teruggeblikt op het afgelopen sportjaar en hebben de voorzitters van de bonden hun ambities voor de komende jaren toegelicht. Zo maakte Jos Geukers, voorzitter KNGU bekend dat zij samen met Rotterdam een bid zouden willen uitbrengen op het WK Turnen in 2019. Willem-Jan Stegeman, de nieuwe voorzitter van de JBN gaf aan het WK Judo voor junioren in 2017 en het EK Judo voor senioren in 2019 te willen organiseren in Nederland. Boris van der Vorst, voorzitter NBB is ontzettend tevreden over het commitment van Rotterdam met de bokssport, geweldige evenementen in een geweldige ambiance. De plezierige samenwerking heeft ook doen besluiten om van start te gaan met een Regionaal Talentcentrum voor boksen.

Internationale sportstad
Dat de inspanningen van Rotterdam ook internationaal niet onopgemerkt blijven blijkt wel uit de plaats die de stad bekleedt op de wereldranglijst van, de door Sportcal gepubliceerde, City index voor Sport Cities. Rotterdam staat op de zestiende plaats en houdt grote steden als Madrid, Rome en Berlijn achter zich. De index is gebaseerd op het aantal verschillende sportevenementen en het aantal Europese en Wereldkampioenschappen die in een stad worden georganiseerd (periode 2008 – 2019). In dit onderzoek zijn ruim 500 sportsteden met elkaar vergeleken. Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport: ‘Ik ben trots dat onze positie als internationale sportstad wederom wordt bevestigd. Wij zijn de enige Nederlandse stad die een plaats heeft gekregen in de wereldtop 20. Een mooie erkenning voor Rotterdam.’ Londen staat bovenaan de lijst boven Moskou (2e) en Rio de Janeiro (3e).
 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken