Amsterdam Drawing telt dit jaar 50 deelnemers

Amsterdam Drawing telt dit jaar 50 deelnemers
  • Sponsoring
  • 15 aug 2014 @ 10:47
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • Kunst & CultuurSponsoringPartnership

Aan Amsterdam Drawing 2014 nemen dit jaar vijftig nationale en internationale galeries uit acht verschillende landen deel. De locatie is net als voorgaande jaren een tijdelijk paviljoen op de NDSM-werf aan het IJ in Amsterdam-Noord.

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 september beleeft Amsterdam de derde editie van de jaarlijkse kunstbeurs voor gouaches, aquarellen, houtskool- en pen- of inktwerken op papier. Amsterdam Drawing vormt een podium voor jong talent en (inter)nationaal gevestigde kunstenaars.

Intieme sfeer
Van meet af aan is Amsterdam Drawing een groot succes gebleken. Het publiek is vooral gecharmeerd van de dynamiek en het specifieke karakter van deze beurs. Nationale en internationale pers roemen de onveranderlijk hoge en veelzijdige kwaliteit van de werken en de intieme sfeer. Een gerenommeerde kunstkenner omschreef de voorgaande editie als ‘een concert voor kamermuziek’. Vorig jaar telde de beurs een kleine 5.000 bezoekers.

Focus
De focus van Amsterdam Drawing ligt op het afgebakende gebied van werk op papier, dat mondiaal een toegewijde schare liefhebbers kent. Voor veel kunstenaars is papier een geliefde drager, voor een kleinere groep zelfs de enige. Dat een tekening, collage, aquarel of schildering op papier de kunstenaar noodzakelijkerwijs fysiek dichter bij haar of zijn gebruikte materiaal brengt veroorzaakt voor de kijker een intieme beleving.

Breder publiek
Amsterdam Drawing is niet alleen bedoeld voor verzamelaars geïnteresseerd in werken op papier van jonge én gevestigde kunstenaars, maar wil ook hedendaagse kunst op papier onder de aandacht brengen van een breder publiek. Werk op papier is in veel gevallen lager geprijsd dan sculptuur, schilderijen of fotografie en veelal bescheidener van formaat. Mede daardoor is het toegankelijk voor de beginnende of kleinbehuisde kunstkoper.

Sponsoren
Amsterdam Drawing wordt georganiseerd door Francis Boeske en Hans Gieles, eigenaren van de (ook op de NDSM-werf gevestigde) galerie VOUS ETES ICI. Verder maken zeventien sponsoren en partners de kunstbeurs mogelijk, waaronder de Stichting NDSM-Werf, Stadsdeel Amsterdam Noord, de Taartenkamer, Virual Printer, Destijds Design, Bernhard Ruijgrok Piezografie en Nieuw Dakota.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken