Utrecht Science Park hoofdpartner Utrecht Marathon

Utrecht Science Park hoofdpartner Utrecht Marathon
  • Sponsoring
  • 5 nov 2014 @ 11:35
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SportSponsoringPartnership

Na twee jaar afwezigheid is de Utrecht Marathon weer terug op de kaart. Op 22 maart 2015 vindt de 34e editie plaats met als hoofdpartner Utrecht Science Park (USP) De Uithof. De Utrecht Science Park Marathon start op universiteitsterrein De Uithof. Naast de marathon is er een kidsrun, een 5 kilometer en 10 kilometer run en de halve marathon.

20Knots Running heeft als eigenaar en organisator van dit event gekozen voor deze startlocatie omdat bij diverse instellingen op het universiteitsterrein enthousiast werd gereageerd op een start en finish bij De Uithof. Op initiatief van Stichting USP is er een partnership aangegaan met het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Zo meldt het persbericht.

Groot feest
Floris de Gelder, directeur USP, omschrijft de samenwerking als volgt. ‘Op het Utrecht Science Park werken en studeren 70 duizend mensen. Naast werk en studie heeft een levendige gemeenschap ook behoefte aan cultuur en sport. Dankzij samenwerking met heel veel partners in stad en regio loopt het Utrecht Science Park voorop bij het opbouwen van een scala aan activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen. Voorbeelden hiervan zijn Festival de Beschaving, Circus Bianco, het China Light Festival in november en de start van de Tour de France volgend jaar. De Marathon is een prachtige aanvulling hierop, waar duizenden studenten, medewerkers en ondernemers aan mee zullen doen. Het wordt een groot feest waarin we vieren dat het Science Park een gastvrij en kloppend hart van onze regio is.’

Afwisselend parcours
Het parcours biedt een afwisseling tussen de stad en de natuur aan de oostkant van de stad Utrecht. De start vindt plaats op de Cambridgelaan en loopt vanaf de Uithof over De Weg tot de Wetenschap langs het Rietveld huis richting de noordkant van de Maliebaan. Via de Nieuwe Gracht en het Domplein, gaat het naar de Mariaplaats. Het centrum wordt verlaten over de Koningsweg in de richting Bunnik. Via de Dorpsstraat wordt Bunnik verlaten om terug te keren naar De Uithof. De marathonlopers lopen daarna deze ronde nogmaals.

Thuisbasis
Directeur Arjen de Ruyter van 20Knots Running is trots op dit samenwerkingsverband. ‘De Uithof als thuisbasis is de beste locatie in Utrecht voor een evenement van deze omvang. De samenwerking met instellingen en bedrijven op het Utrecht Science Park is echt een Partnership met hoofdletter P en biedt een enorme kans voor zowel het evenement als deze partijen.’

Duurzaamheid
De focus van 20Knots Running ligt op het stimuleren van de breedtesport. De Utrecht Science Park Marathon maakt deel uit van een op te zetten serie van 6 duurzame evenementen verspreid over Nederland. De Almere City Run is al onderdeel van deze serie. ‘Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de Utrecht Science Park Marathon’, zegt De Ruyter. We vragen lopers en bezoekers zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. We faciliteren dit met een button op de website van de OV planner.’

Lopen voor een goed doel
Laureus Nederland is de officiële Charity Partner van de Utrecht Science Park Marathon. Na de succesvolle samenwerking met Laureus Nederland tijdens de Almere City Run in juni 2014, wordt hiermee de samenwerking voortgezet. Laureus Nederland ondersteunt projecten waarin de kracht van sport wordt aangewend om maatschappelijke kwesties in Nederland aan te pakken. Deelnemers kunnen zich persoonlijk inzetten om geld in te zamelen.

Betrokken partijen
Behalve de partners op het Utrecht Science Park wordt de marathon mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, Mercedes Benz/Stern, Powerbar, Run2Day, TrendsActive en de gemeente Bunnik. De atletiekverenigingen Hellas, Phoenix, Trecho, en U-Track zullen vanaf januari trainingsprogramma's aan beginnende en gevorderde lopers aanbieden.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken