Chicago opent eerste 'post-Johan' Cruyff Court

Chicago opent eerste 'post-Johan' Cruyff Court
  • Sponsoring
  • 14 apr 2016 @ 11:19
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • MaatschappijVoetbalSport

Voor het eerst sinds het overlijden van Johan Cruijff is er woensdag weer een Cruyff Court geopend. De opening in Chicago geeft aan dat de missie van de Johan Cruyff Foundation om zoveel mogelijk jeugd in beweging te brengen ook internationaal wordt voortgezet. Het Cruyff Court Rainey Park in Chicago is het tweede Cruyff Court in de Verenigde Staten en is geopend door Chicago Fire-speler Johan Kappelhof.

Sinds de start in 1997 is de Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw jeugd in beweging brengt en houdt. In de jaren dat de Cruyff Foundation bestaat, is de noodzaak om kinderen te laten bewegen alleen maar groter geworden. De doelgroep is sinds de oprichting uitgebreid van kinderen met een handicap, naar kinderen in wijken waar weinig spelgelegenheid is en naar schoolgaande kinderen.

Niels Meijer, internationaal directeur Cruyff Foundation: 'Johan Cruijff was tot het laatste moment zeer betrokken bij de Cruyff Foundation. Het belang van bewegen is, zoals Johan dat omschreef, “logisch”. Tevens maken sport en spel het verschil op thema’s als gezondheid, integratie, ontwikkeling en meedoen. Thema’s die in deze tijd urgenter zijn dan ooit tevoren. Jeugd in beweging, simpeler kan het niet.'

De Cruyff Foundation zal dit jaar in ieder geval Cruyff Courts openen in Nederland, Spanje (2), Schotland en Brazilië.

Het tweede Cruyff Court in de Verenigde Staten ligt in Rainey Park, in de wijk Ashburn van Chicago en is geselecteerd wegens de stijgende vraag naar voetbalmogelijkheden in het park, een veilige plek om te spelen en waar sportactiviteiten en toernooien georganiseerd kunnen worden voor de plaatselijke jeugd. Het Cruyff Court is gefinancierd door IMC Financial Markets en gesteund door de Cruyff Foundation, Chicago Park District en Urban Initiatives.

Osi Lilian,  Chief Financial Officer, IMC-Chicago LLC: 'Wij geloven in de potentie van sport en recreatie om een sterke gemeenschap te bouwen en kinderen te helpen om zichzelf te ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Wij zijn dan ook erg blij dit Cruyff Court zodat kinderen en families een geweldige faciliteit hebben om in het Rainey Park volledig gebruik te kunnen maken van de programma’s die Chicago Park District en Urban Initiatives aanbieden. Daarnaast is het bijzonder om Nederlands erfgoed toe te voegen aan Chicago door de legacy van Johan Cruijff en zijn toewijding naar de jeugd.'

De Johan Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd met of zonder beperking in beweging te brengen in Nederland en daarbuiten. Tegenwoordig spelen kinderen minder buiten. Door sport en spel worden kinderen niet alleen fitter, het verbetert tevens het cognitieve vermogen en de schoolprestaties van kinderen. De Cruyff Foundation initieert Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Partners zijn Nationale Postcode Loterij, AkzoNobel, Coop Supermarkten, Seacon Logistics, Unilever en People’s Postcode Lottery. 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken