Erben Wennemars toernooidirecteur WK Triathlon Rotterdam

Erben Wennemars toernooidirecteur WK Triathlon Rotterdam
  • Sponsoring
  • 19 mei 2016 @ 11:12
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SportActivatieEvenementPersonalia

Erben Wennemars is aangesteld als toernooidirecteur van het WK Paratriathlon 2016 en het WK Triathlon 2017 in Rotterdam. Met beide evenementen is Nederland gastheer van twee van de grootste triathlonwedstrijden ter wereld. Wennemars zal zich in zijn rol als toernooidirecteur vooral richten op de promotie van de WK’s en de triathlon in het algemeen. Hij gaat zijn rol als toernooidirecteur samen invullen met voormalig wereldkampioen triathlon Rob Barel, die verantwoordelijk is voor technische zaken.

Wennemars: 'Ik vind het een grote eer om aan de slag te mogen gaan als toernooidirecteur van deze twee prachtige triathlonevenementen. De Olympische triathlon is een fantastische en steeds populairder wordende discipline. Het WK Paratriathlon in 2016 en het WK Triathlon in 2017 gaan de sport een enorme boost geven. Ik kijk ernaar uit om de Olympische triathlon en beide WK’s in het bijzonder bij nog meer mensen bekend te maken.'

Het WK Paratriathlon maakt deel uit van de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2016 (23-24 juli). Iedereen kan meedoen aan de wedstrijden in het centrum van Rotterdam. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan de Olympische afstand (1500m zwemmen, 40km fietsen, 10km hardlopen) of de sprintafstand (750m, 20km, 5km). Voor wie liever één of twee onderdelen van de triathlon afwerkt, is er de mogelijkheid om een relay-team te vormen waarbij elke deelnemer een onderdeel voor zijn rekening neemt.

'Triathlon is extreem toegankelijk'

'Juist de toegankelijkheid van de triathlon spreekt mij aan', zegt Wennemars. 'Daarom heb ik niet lang hoeven twijfelen toen ik voor deze rol werd gevraagd. Ik vind het belangrijk om mensen bewust te maken van het belang van bewegen en een gezonde levensstijl. Ik hoop dat we heel veel mensen die al aan zwemmen, wielrennen of hardlopen doen, enthousiast kunnen maken om ook eens een triathlon te proberen. Of het nu de Olympische afstand is of de sprintafstand, de triathlon biedt voor iedereen een passende uitdaging.'

Rotterdam maakt zich op voor twee van de grootste triathlonevenementen van de wereld. Op 23 en 24 juli vinden de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2016 plaats. Tijdens dit evenement worden het WK Paratriathlon, de European Sprint Cup en wedstrijden voor Age Groups gecombineerd. Volgend jaar wordt op hetzelfde parcours in de Rotterdamse binnenstad de ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam 2017 georganiseerd.

Iedereen kan zich inschrijven voor de ITU Triathlon Championships Rotterdam. Deelname is mogelijk aan zowel de Olympische afstand als de sprintafstand. 



Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken