KNLTB wil Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen

KNLTB wil Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen
  • Sponsoring
  • 21 jun 2016 @ 01:02
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SportmarketingZakelijkSport

Tennisbond KNLTB lijkt eindelijk een locatie te hebben gevonden voor een Nationaal Tennis Centrum. Vorig jaar ketste een deal met de gemeente Buren af, maar na een grondige heroriëntatie heeft de bond besloten om de komende weken exclusief met Netjes Beheer verder te praten over Amstelveen als kandidaat-locatie.

De KNLTB en Netjes Beheer uit Amstelveen zijn in gesprek over de realisatie van een Nationaal Tennis Centrum (NTC) op de locatie van Sportpark De Kegel in Amstelveen. De gemeente Amstelveen heeft aangegeven het project NTC in Amstelveen waar mogelijk te zullen ondersteunen en faciliteren. De gemeenteraad heeft op verzoek van partijen zich bereid verklaard tot het afgeven van een gemeentegarantie.

Peter Bot, wethouder Sport van gemeente Amstelveen: 'Onder andere met het afgeven van een gemeentegarantie heeft Amstelveen laten zien de komst van een Nationaal Tennis Centrum te willen faciliteren en steunen. We hopen uiteraard dat de KNLTB en Netjes Beheer nu op voortvarende wijze de plannen kunnen realiseren.'

'Dit is de toekomst van het Nederlandse tennis'

Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB: 'Het NTC is enorm belangrijk voor de toekomst van de KNLTB én het tennis in Nederland; één centrale locatie met alle benodigde faciliteiten om weer aansluiting te vinden met de wereldtop. We zien hiervoor in Amstelveen een geschikte locatie. Een nadere uitwerking van de plannen moet nu uitwijzen of de plannen realiseerbaar zijn. Het NTC gaat er daadwerkelijk komen als we er, na de komende periode van intensieve onderzoeken en overleg, uit kunnen komen met de betrokken partijen.'

De KNLTB heeft al jaren de wens om het bondsbureau in Amersfoort en het trainingscentrum in Almere, waar de nationale (rolstoel)selecties trainen, samen te voegen op één locatie. Het tenniscentrum zou aanvankelijk in de Gelderse gemeente Buren komen, maar dat project liep begin vorig jaar stuk om financiële redenen.

Het NTC is een belangrijke impuls om de doelstellingen van de tennisbond op het gebied van top- en breedtesport te realiseren. Op deze manier wordt één plek gecreëerd waar toptennis en breedtetennis samenkomen.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken