Zesdaagse Rotterdam strikt 'nieuw' Team Giant-Alpecin

Zesdaagse Rotterdam strikt 'nieuw' Team Giant-Alpecin
  • Sponsoring
  • 18 jul 2016 @ 12:19
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SportmarketingEvenementSport

De Zesdaagse van Rotterdam ontvangt op de openingsdag van zijn 35e editie de UCI WorldTour formatie van Team Giant-Alpecin. De van oorsprong Nederlandse wielerploeg boekte recent met Tom Dumoulin twee spectaculaire ritzeges in de Tour en maakte vorige week bekend dat reisorganisatie Sunweb voor drie jaar aan het team verbonden zal zijn.

Op donderdag 5 januari toont het team zich in Rotterdam Ahoy voor het eerst in de outfit van de nieuwe hoofdsponsor aan het grote publiek. 'Het is een mooie gelegenheid om op de Zesdaagse van Rotterdam de ploeg te kunnen presenteren', zegt teammanager Iwan Spekenbrink van Giant-Alpecin. 'Het is het eerste wielerevenement van het jaar en een kans om ons te tonen aan duizenden Nederlandse wielerfans. Daarbij heeft de Rotterdamse Zesdaagse een frisse kijk op de wielersport en een setting waarin wij en onze renners ons zullen thuis voelen om het wielerseizoen geïnspireerd te kunnen starten.' 

Niet alleen de mannen van Team Giant-Alpecin, maar ook de vrouwen en het 'development team' geeft straks acte de présence in Ahoy.

'De Zesdaagse van Rotterdam maakt goede ontwikkelingen door', zegt wedstrijdleider Michael Zijlaard. Onder meer het sterke rennersveld met brede top, het snelle en dynamische programma, de vernieuwingen op het middenterrein en de introductie van de beurs WielerPlaza hebben in korte tijd geleid tot verdere groei in het bezoekersaantal en de zakelijke interesse voor de Zesdaagse van Rotterdam. Dat nu ook wielerformaties die acteren op het hoogste internationale niveau de keuze maken om naar Rotterdam te komen is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. We zijn dan ook verheugd dat een van de succesvolste formaties van de UCI WorldTour de Zesdaagse van Rotterdam als podium kiest om de ploeg aan het grote publiek te presenteren.'

Ook Team Roompot-Oranje Peloton heeft de Zesdaagse van Rotterdam als podium gekozen om het team voor het nieuwe seizoen voor te stellen aan het Nederlandse publiek. De presentatie van de volledig Nederlandse profformatie vindt plaats op vrijdag 6 januari.

Vanaf heden is het mogelijk om tickets voor de Zesdaagse van Rotterdam aan te schaffen. Tickets zijn verkrijgbaar via de verkoopkanalen van Ticketmaster en de Kassa van Ahoy. De 35e Zesdaagse van Rotterdam vindt plaats van donderdag 5 t/m dinsdag 10 januari 2017. 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken