Bavaria sponsort eerste commerciële hippische ploeg

Bavaria sponsort eerste commerciële hippische ploeg
  • Sponsoring
  • 16 feb 2017 @ 00:15
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SportmarketingMerkenSponsoringSport

Bavaria wordt hoofdsponsor van de allereerste commerciële ploeg ooit in de hippische sport. De bierbrouwer doet dat samen met drievoudig Olympisch eventingruiter Tim Lips en voormalig bondscoach van het Nederlands eventingteam Martin Lips. De ploeg biedt talentvolle eventingruiters een topsport-platform op weg naar de wereldtop en Tokyo 2020. De samenwerking fungeert voor deze ruiters als springplank om aansluiting te vinden bij de senioren en de eventingsport te bedrijven op topniveau.

De oprichting van het Bavaria 0.0 Eventing Team omvat een opleidings- en begeleidingsprogramma waar ook rijtechnische ondersteuning bij hoort. De commerciële samenwerking is een aanvulling op het huidige topsportbeleid en de activiteiten van de KNHS. Voor een optimale begeleiding zal het team nauw samenwerken met diverse specialisten op het gebied van 'fit to compete' voor zowel paard als ruiter, talentondersteuning door oud-topsporters, veterinaire ondersteuning, sportmarketing, communicatie en het analyseren en registreren van individuele prestatiefactoren.

'Steun Bavaria biedt energie en vertrouwen'

Tim Lips: 'De financiële steun die Bavaria het Bavaria 0.0 Eventing Team heeft toegezegd voor de komende jaren geeft ons enorm veel energie en vertrouwen. Het bieden van een gedegen platform en het creëren van kansen voor talentvolle eventingruiters is cruciaal en precies wat de Nederlandse eventingsport nodig heeft om aansluiting te vinden met de wereldtop.'

Pieter Swinkels van Bavaria: 'De passie en eigen visie van Tim en Martin Lips zijn bewonderingswaardig. Doordat we vorig jaar al een sponsorship zijn aangegaan met Tim Lips hebben wij de eventingsport beter leren kennen. Ik ben enorm trots dat we een bijzondere samenwerking kunnen aankondigen waarbij ambitie en gedrevenheid overal in doorklinkt.'

Specialisten die betrokken zijn bij het Bavaria 0.0 Eventing Team: Yvonne van Gennip (Het Talentboek.nl), Gijsbregt Brouwer (Týrsday), Caroline Munsters (Moxisport), Nicolas Andreani (Franse voltigeur), Emile Welling (Team Veterinaire).

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken