Schaatser Koen Verweij ambassadeur van ALS Nederland

Schaatser Koen Verweij ambassadeur van ALS Nederland
  • Sponsoring
  • 29 jun 2017 @ 00:18
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • PromotieEndorsementSport

Koen Verweij, voormalig wereldkampioen allround schaatsen en olympisch kampioen op de 1500 meter en ploegenachtervolging, gaat zich als ambassadeur structureel inzetten voor het vergroten van de bekendheid van de dodelijke spier- en zenuwziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS).

Daarnaast zal Verweij acties en evenementen ten behoeve van fondsenwerving voor Stichting ALS Nederland ondersteunen. Hiermee wordt wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte mogelijk gemaakt, evenals het verhogen van de kwaliteit van zorg en leven van mensen met ALS. 

Tijdens de Ice Bucket Challenge drie jaar geleden, liet ook Koen Verweij een emmer ijs over zich heen gooien en sindsdien heeft hij zich meer verdiept in deze genadeloze ziekte. 'Het is voor mij als sporter onvoorstelbaar dat je je spieren niet meer kunt gebruiken', zegt Verweij. 'Ik wil er dan ook alles aan doen om een bijdrage te leveren aan het werk van de stichting, om een halt toe te roepen aan deze afschuwelijke ziekte. En als ik dan mijn naam, mijn gezicht, mijn netwerk en sociale contacten kan inzetten om hiermee de bekendheid van ALS te vergroten en fondsen te werven, dan doe ik dat van harte.' 

'Hele schaatswereld bewust maken'

Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland: 'We zijn heel erg blij met Koen Verweij als ambassadeur van ALS Nederland. We hopen samen met hem de hele schaatswereld bewust te maken van de gevolgen van deze ziekte en in actie te laten komen. Hopelijk leidt dat ook tot een prachtig winterevenement ten behoeve van ALS; dat zou een zeer welkome toevoeging aan de bestaande acties zijn.'

Stichting ALS Nederland zet zich in voor naamsbekendheid en fondsenwerving voor Amyotrofische Laterale Sclerose. Het doel van de stichting is het bevorderen en financieren van wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door het ALS Centrum, naar de oorzaak, mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS. Daarnaast heeft de stichting als doel de naamsbekendheid van de ziekte te vergroten teneinde meer steun voor patiënten en naasten te creëren. 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken