Rotterdam laat ondernemers met elkaar boksen

Rotterdam laat ondernemers met elkaar boksen
  • Sponsoring
  • 20 jul 2017 @ 14:13
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZakelijkEntertainmentEvenementSport

Rotterdam is een nieuw topsportevenement rijker. Op zondag 12 november komen de beste boksers van Nederland en Cuba in actie tijdens het bijzondere boksgala World Port Boxing. Deze wedstrijd is mogelijk gemaakt door de stichting Gladiatoren aan de Maas, dat van Rotterdam weer dé Nederlandse boksstad wil maken. Daartoe is een samenwerking aan gegaan met Rotterdam Topsport, de Nederlandse Boksbond en Hearts Sports BV.

Een dag eerder, op zaterdagavond 11 november, boksen op dezelfde locatie ondernemers tegen elkaar. 'Dat gala is al weken uitverkocht', zeg bestuurslid Léon Aertgeerts van Gladiatoren aan de Maas. 'Er zijn geen tafels meer beschikbaar en we verwachten 1400 vertegenwoordigers van het Rotterdamse en regionale zakenleven”. Die dag boksen alweer voor de derde  keer Rotterdamse ondernemers tegen elkaar om geld in te zamelen voor onder andere de foundation van Giovanni van Bronckhorst', vervolgt Aertgeerts.

Op zondag volgt de interland Nederland-Cuba. Namens het Nederlands boksteam is onder meer zilveren Olympiër Nouchka Fontijn van de partij. 'Zij wordt vergezeld door Peter Müllenberg die zich in 2016 als eerste Nederlandse bokser sinds 1992 plaatste voor de Spelen', zegt directeur Peter Bonthuis van De Nederlandse Boksbond trots. 'Enrico Lacruz, eveneens olympiër, Artjom Kasparian, Delano James, Roy Korving en Max van der Pas zijn er ook bij.'

Topboksers uit Cuba

Cuba behoort nog altijd tot de allergrootste bokslanden ter wereld. Voor dit land komt onder meer de 26-jarige zwaargewicht Erislandy Savón naar Rotterdam. Hij is een neef van de Cubaanse bokslegende Félix Savón en pakte tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een bronzen medaille. Daarnaast bestaat de voorlopige Cubaanse selectie uit uitsluitend topboksers. De Cubaanse bondscoach zal binnenkort de definitieve selectie bekend maken.

'Het is geweldig dat we erin geslaagd zijn een sterk land als Cuba vast te leggen', zegt Aertgeerts. 'We willen het boksen in Nederland naar een hoger niveau tillen en van Rotterdam de bokshoofdstad van Nederland en Europa maken. We hebben hier al het mooie eerbetoon aan Bep van Klaveren van de Rotterdamse Sporticonen. Met ons gala voor ondernemers verwachten we met alle betrokkenen veel geld in te zamelen en deze interland is een geweldige volgende stap om onze doelstellingen te realiseren.'

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken