Eerste donaties Yvonne van Gennip Talent Fonds

Eerste donaties Yvonne van Gennip Talent Fonds
  • Sponsoring
  • 31 aug 2017 @ 11:23
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • HRFondsenwervingSport

In het Olympisch Stadion in Amsterdam hebben 23 talenten uit veertien verschillende takken van sport een bijdrage ontvangen uit het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Variërend van een snowboarder die bezig is om zich voor de komende Winterspelen te kwalificeren tot een deelnemer aan de Deaflympics, de Olympische Spelen voor dove sporters.

Het is de eerste keer dat het Yvonne van Gennip Talent Fonds tot uitbetalingen is overgegaan. 'De topsport in Nederland zit financieel vreemd in elkaar', zegt initiatiefneemster Yvonne van Gennip. 'Voor talenten in sommige sporten is er helemaal geen geld en voor andere sporten een beetje. Ook moet je eigenlijk al heel goed zijn om voor financiële steun in aanmerking te komen. En dan is het nog steeds geen vetpot.'

Vandaar dat de voormalig olympisch kampioene schaatsen al jaren actief is om sporttalent te ondersteunen. Eerst met de crowdfundingsite Talentboek.nl, een project dat ze inmiddels in haar onlangs opgezette fonds onder heeft gebracht. Haar nieuwe activiteit werd door de VriendenLoterij omarmd, waarna een toelage van 100.000 euro aan het Yvonne van Gennip Talent Fonds werd toegekend.

Talentstatus

'Om voor een donatie uit het fonds in aanmerking te komen, moet het talent een NOC*NSF-talentstatus hebben of zich gekwalificeerd hebben voor een EK of WK of niet langer dan twee jaar geleden hieraan hebben deelgenomen', vertelt Van Gennip. 'Verder moet aannemelijk worden gemaakt dat het talent niet over voldoende financiële middelen beschikt voor een goede ontwikkeling van zijn of haar carrière.' 

De criteria zijn bepaald door een toetsingscommissie waarin de voormalige topcoaches Charles van Commennée (NOC*NSF) en Robert Eenhoorn (directeur AZ) zitting hebben.

Van Gennip: 'Dit fonds probeert te voorkomen dat ambitieuze talenten om de verkeerde reden afhaken. Iedereen moet zoveel mogelijk geholpen worden zijn of haar doel te bereiken. Daarom ben ik blij om ze op deze manier een duwtje in de goede richting te geven.'

De talenten die een bijdrage hebben gekregen zijn: Eelke de Boer, Machteld van Foreest, Lucas van Foreest, Adil Belkaid, Mauro Martin, Julian Bijsterbosch, Yindi Beekveldt, Jordy Mol, Thalissa Wijkstra, Caya Scheepens, Dave Koelman, Lars Bottelier, Glenn de Blois, Lucinde Wiersema, Bowien Jansen, Wesley de Haas, Sjurnailys Supriana, Dyonnailys Supriana, Melissa Boyden, Eveline van den Bergh, Jaydin van der Eerden, Nadine Hollander, Shaniqua Paesch.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken