Bynder: graven in de content van Hardwell

Bynder: graven in de content van Hardwell
  • Content
  • 28 dec 2017 @ 10:07
  • Link
  • Gastblogger
    Gastblogger

    Gastauteur
    MarketingTribune
  • DigitaalContent

DJ Hardwell gebruikt het digital asset management van Bynder om de interactie met zijn fans naar een hoger niveau te brengen. Voortaan hebben miljoenen muziekliefhebbers straks met één druk op de knop toegang tot zijn laatste tracks, video’s en beeldmateriaal.

Daarmee is de eerste integratie van een slim, digital asset management voor een dj een feit. Het AI (oftewel: een met kunstmatige intelligentie gedreven systeem) zorgt dat er straks voor dat alle bestanden direct te vinden zijn via de chatbot van de dj.

Kunstmatige intelligentie
Bynder is de snelste manier om digitale bestanden professioneel te beheren. Het platform voor digital asset management, vaak afgekort als DAM, helpt organisaties om afbeeldingen, video’s en documenten te vinden en delen. Hiermee worden foto’s, audio en video’s real-time bewerkt en goedgekeurd. Ook worden bestanden geordend en de juiste content met een druk op de knop beschikbaar gemaakt voor anderen.

Content van Hardwell wordt automatisch geïndexeerd aan de hand van tags en wordt op basis van locatie en andere metrics bij specifieke fans afgeleverd. Vergeten bestandsnamen zijn geen probleem voor het met kunstmatige intelligentie gedreven platform. Je vindt precies wat je nodig hebt – zelfs binnen enkele seconden – door het systeem te vertellen waar je naar op zoek bent. De zoekopdrachten worden door fans van de Bredase dj via zijn chatbot gegeven, waarna het systeem de juiste foto ‘teruggeeft’.

'Tot nu toe gebruikte ik mijn chatbot met name om vragen vooral in tekst te beantwoorden', aldus de dj. 'Ze vroegen bijvoorbeeld: wanneer is het volgende concert? Maar als fans een specifieke foto wilden zien, dan was het vaak een heel geklungel. Dat is dankzij de integratie met Bynder opgelost. Met één druk op de knop kunnen fans nu beeldmateriaal aanvragen. In de hoogst mogelijke kwaliteit en in elke variant die ze maar kunnen bedenken. Zo wordt mijn content veel toegankelijker voor de mensen om wie het uiteindelijk allemaal draait: de fans. Ik ben er echt heel blij mee.'

Voorloper
De Nederlandse dj bewijst met de integratie van Bynder wederom zijn reputatie als voorloper op het gebied van innovatieve in de muziekindustrie. Eerder zette Hardwell als eerste dj blockchain-technologie en chatbots in om met zijn fans te communiceren. Dankzij de integratie van Bynder’s technologie met Hardwell’s chatbot is het voor zijn fans voortaan mogelijk om overal ter wereld content aan te vragen die meteen getoond wordt. De dj pioniert nu ook met de eerste stapjes op het gebied van AI met een door kunstmatige intelligentie gedreven content systeem. Roland Keijzer, chief technology officer van Bynder, spreekt van een 'nieuwe digitale realiteit'.

Chris Hall, chief executive officer van Bynder, over de samenwerking: 'We kregen intern wel wat verbaasde blikken toen we over de samenwerking vertelden. Toch is het helemaal niet zo’n gekke match. Veel grote merken brengen hun branding en marketing naar een hoger niveau met onze DAM-oplossing. Een dj als Hardwell heeft daar ook baat bij. Qua merkwaarde past hij wat mij betreft perfect in het rijtje met Coca-Cola en Heineken. En wij helpen hem natuurlijk graag om dat zo te houden.'

Uitdagingen
De fans van Hardwell spenderen straks meer tijd met de bot, aangezien er meer content items direct beschikbaar zijn dankzij de technologie van Bynder. Toch heeft het digitale team van Hardwell nog de nodige uitdagingen. Het komt voor dat foto’s uit de database nog net niet helemaal van de juiste contextuele tags zijn voorzien. Er is nog het nodige nakijkwerk nodig om de intelligentie te trainen. De verwachting is dat het digital asset management systeem steeds sneller en beter de geüploade content gaat herkennen.

Verder heeft het invoeren van video en audio de nodige uitdagingen betreffende de te gebruiken formatten. Ook het verwerken van de juiste rechten is een aandachtspunt. De komende tijd staat dan ook in het teken van het verder optimaliseren van de intelligente Google Drive van de Bredase dj, waar fans via de bot bij kunnen. Verdere verwachting is dat binnen niet al te lange tijd tienduizenden content items uit het heden en verleden beschikbaar zullen zijn via de chatbot van Hardwell. Zo kan iedere fan dus zelf graven in alle content van de dj.

 

Deze blog verscheen eerder op de website van Denis Doeland.

Gastblogger

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken