Campagne Oxxio: 'Energie is saai en duur!'

Campagne Oxxio: 'Energie is saai en duur!'
  • Bureaus
  • 28 apr 2014 @ 15:48
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • CampagnesCommercialsInnovatie

Oxxio lanceert vandaag een nieuwe campagne die inspeelt op herkenbare situaties rondom energie. Anders dan andere energieleveranciers geeft Oxxio toe dat energie ingewikkeld, saai en duur is en dat niet alles voor de consument opgelost kan worden. Wel biedt Oxxio klanten tools om energieverbruik in eigen hand te houden. Onderdeel van de nieuwe campagne is een vijftal onconventionele commercials die vanaf vandaag te zien zijn op televisie.

'We hebben altijd van de daken geschreeuwd dat onze energie super voordelig is', reageert Frank Schmid, directeur van Oxxio. 'Maar voor de consument blijft energie nog altijd hartstikke duur, dat is een feit. Energie is namelijk naast de huur of hypotheek vaak de hoogste vaste last in het huishoudboekje. In onze nieuwe commercial geven we dat ruiterlijk toe.'

Daarnaast steekt Oxxio in de nieuwe campagne niet onder stoelen of banken dat energie vaak een complexe en ondoorzichtige materie is. Schmid: 'Je hébt ook veelal te weinig inzicht in hoeveel je verbruikt en daarmee het gevoel dat je daar niets aan kunt doen. Ook al weten Nederlanders vaak dat ze bij Oxxio voordelige tarieven kunnen krijgen, is het zaak om hen te helpen bij het verbeteren van controle over hun energieverbruik.'

Met de nieuwe campagne kruipt de energieleverancier in de huid van de gebruiker, door de problemen en vragen te identificeren en vervolgens met concrete oplossingen te komen. De bekende stripfiguur-mascotte verdwijnt naar de achtergrond en maakt plaats voor filmische beelden in realistische situaties. Hiermee wil Oxxio een nieuwe doelgroep aanspreken: de selfdirected customer. Dit zijn consumenten die zelfstandig, optimistisch en proactief zijn en die bewuste keuzes maken in het leven. Consumenten die ook kritisch naar hun energierekening kijken en graag handvatten willen krijgen zodat zij inzicht hebben in de energiekosten.

Oxxio levert stroom en gas en richt zich daarbij op consumenten en het MKB. Het bedrijf is de vierde grootste energieleverancier van Nederland. Oxxio zet zich actief in om consumenten en bedrijven te ondersteunen bij het in de hand houden van hun energieverbruik. Door een ruim aanbod van flexibele contractvormen en innovatieve producten biedt Oxxio hulp bij besparen, inzicht en keuze. Voorbeeld hiervan is de Oxxio-app. Met het inzicht dat deze app biedt, besparen consumenten eenvoudiger op energie en regelen ze al hun een energie zaken via hun smartphone of tablet. 

De campagne is een co-creatie van Oxxio en XXS. Bij de uitvoering waren Firm, TamTam en Het PR Bureau betrokken.



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken