Olympisch Stadion krijgt upgrade voor EK Atletiek

Olympisch Stadion krijgt upgrade voor EK Atletiek
  • Sponsoring
  • 26 jan 2015 @ 15:34
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • PartnershipSport

Antea Group Sport is vandaag gestart met de renovatie van de atletiekbaan in het Olympisch Stadion. Met de renovatie van deze historische accommodatie worden er faciliteiten in het Olympisch Stadion gecreëerd die zullen bijdragen aan topprestaties op de EK Atletiek Amsterdam 2016.

De nieuwe baan krijgt een volkunststof toplaag, aangelegd door Polytan GmbH. De huidige baan is een zogenaamde sandwichconstructie. De nieuwe toplaag is steviger, gaat daardoor langer mee en is hiermee beter geschikt voor multifunctioneel gebruik.

Naast de vervanging van de baan wordt het Olympisch Stadion ook anders ingedeeld. De spring- en werponderdelen worden verplaatst, waardoor de organisatie van een compact, meerdaags evenement als de EK Atletiek Amsterdam 2016 een stuk eenvoudiger te realiseren is. Deze aanpassingen komen zowel ten goede aan de atleten als aan het publiek.

In juli 2015 zullen de Asics Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor het eerst verspreid worden over vier dagen en daarmee als test fungeren voor de Europese Kampioenschappen. Atletiekvereniging Phanos zal in mei 2015 de primeur van het gebruik van de atletiekbaan krijgen. Ook de Amsterdamse schoolkinderen kunnen met de baan kennismaken tijdens speciale promotiedagen in het kader van de EK 2016.

Henk Stokhof, hoofd van de afdeling Sport van de gemeente: 'Het Olympisch Stadion is voor ons een belangrijke accommodatie voor top- en breedtesport. Het is een icoon, dat in de zomer van 2016 in de internationale spotlights komt. We zien uit naar de EK en een stadion dat er op en top uitziet.'

Directeur Hans Lubberding van het Olympisch Stadion is verheugd over de renovatie: 'Deze vernieuwde faciliteiten sluiten naadloos aan op onze ambities om events aan een groot publiek te presenteren in een uniek, historisch decor.'

Rien van Haperen, directeur van de stichting EK Atletiek Amsterdam 2016, sluit zich hierbij aan: 'In goed overleg met de gemeente Amsterdam en het Olympisch Stadion wordt gewerkt aan een accommodatie waar atleten tijdens de EK Atletiek Amsterdam 2016 optimaal kunnen presteren.'

De werkzaamheden zijn vandaag, maandag 26 januari van start gegaan. De realisatie van het project is volgens planning gereed op 21 april van dit jaar. De EK Atletiek Amsterdam 2016 worden gehouden van 6 tot en met 10 juli 2016 in het Olympisch Stadion.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken