Pentawards 2015: Nederlandse bureaus in de prijzen

  • Design
  • 28 sep 2015 @ 13:29
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • AwardsPackaging design

Verschillende Nederlandse bureaus vielen afgelopen zaterdag in de prijzen bij de Pentawards in Londen. Het Nederlands-Britse Design Bridge werd uitgeroepen tot ‘2015 Agency of the Year’ en ontving meerdere awards. DBOD ontving een gouden Pentaward voor de ‘Rijksmuseum Bottles’ die het bureau voor Heineken ontwierp. Zilver was er onder meer voor de Sourcy-packaging van VBAT, Brons was er voor Hayden & Co. Brand Creators.

Goud voor DBOD, VBAT, DreamCatch en Studio Kluif
DBOD kreeg een gouden Pentaward voor het ontwerp van de Rijksmuseumflessen, de bierflesjes met daarop iconische meesterwerken uit het Rijksmuseum, gemaakt voor Heineken. Ook Studio Kluif ontving een gouden award, voor de packaging van Van der Burgh Chocolaad. Ook voor ProudDesign was er goud, voor het conceptontwerp dat het bureau maakte voor Give a Shit paardenmest. VBAT kreeg eveneens goud, voor het werk van het bureau voor Sourcy. Tot slot ontving DreamCatch goud, voor de cadeauverpakkingen die het bureau ontwerp voor zijn relatiegeschenken.

Zilver voor Cartils, Mountain en Prouddesign
Er was een zilveren award voor Cartils, dat verantwoordelijk is voor de packaging van Black Sheep Coffee. Mountain kreeg zilver voor zijn designs voor Cubanisto rum flavoured beer. Ook voor ProudDesign was er zilver, voor het conceptontwerp dat het bureau maakte voor Give a Shit paardenmest

Brons voor Hayden & Co. en Design Bridge
Voor Hayden & Co. Brand Creators uit Amsterdam was er een bronzen award, die het bureau kreeg toegekend voor de case Bavaria Bok Bier. Daarnaast was er brons voor Design Bridge’s nieuwe packaging voor Senseo.

Acht awards voor Design Bridge
Er waren meerdere prijzen voor Design Bridge: behalve de Pentaward voor Agency of the Year ontving het Brits-Nederlandse bureau een gouden, vier zilveren en twee bronzen Pentawards voor werk van het afgelopen jaar, waaronder een gouden Pentaward voor Camel Neon.

Over de Pentawards
De Pentawards vertegenwoordigen de beste verpakkingsdesigns van de wereld en werden dit jaar uitgereikt tijdens een speciale ceremonie in het Royal Institute of British Architects (RIBA) in Londen.

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken