Hornbach helpt consument met laagste prijs zoektocht

Hornbach helpt consument met laagste prijs zoektocht
  • Food-en-retail
  • 4 feb 2022 @ 10:48
  • Link
  • Ryan Baij
    Ryan Baij

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • RetailKassabon

Hornbach komt met een nieuwe laagste-prijsstrategie, waarbij ook dertig dagen na aankoop het verschil in prijs wordt teruggegeven.

Volgens de bouwmarkt is het uniek in het retaillandschap. Hornbach doet nu al aan een laagste prijsgarantie, maar wil de consument dus verder van dienst zijn, ook na de aankoop.

‘Niets is zo vervelend als ontdekken dat de verf die jij gisteren gekocht hebt, vandaag in prijs gedaald is’, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland. ‘Je voelt je als klant dan toch een beetje belazerd. Hoewel we bij Hornbach altijd de laagste prijs garanderen en marktontwikkelingen op de voet volgen, kan het ook bij ons voorkomen dat een artikel een aantal dagen na aankoop in prijs daalt. Met onze laagste prijsgarantie, ook ná je aankoop, gaan we klanten dertig dagen na aankoop automatisch geld teruggeven, mocht de prijs van een artikel in die periode gedaald zijn. Daar hebben ze gewoon recht op.’

De Goede vervolgt: ‘Met name op producten als verf, tegels en hout kan veel bespaard worden. Interessant voor zowel doe-het-zelvers als professionals in de bouw. Dankzij de laagste prijsgarantie, ook ná je aankoop, hoef je nooit meer te wachten op een lagere prijs en kun je gewoon áltijd starten met jouw project.’

De Goede bespreekt nog even kort de concurrentie en andere retailers. Zo laat hij vallen dat andere retailers eigenlijk hetzelfde zouden moeten doen (qua kortingen): ‘Het zou ze sieren’. Ook zegt hij dat als je als bedrijf altijd met kortingen strooit, je eigenlijk normaal te duur bent.

Extra service
Aankopen in fysieke winkels koppel je eenvoudig aan je klantaccount door de barcode op de kassabon te scannen. Dertig dagen na aankoop wordt het geld automatisch op het klantaccount bijgeschreven als de prijs in die periode gedaald is. Je hoeft de prijsdalingen dus niet zelf in de gaten te houden. Als er in die dertig dagen meerdere prijsdalingen waren, dan wordt het tegoed gebaseerd op de laagste prijs. Tegoeden zijn inwisselbaar op volgende aankopen bij Hornbach en blijven drie jaar geldig.

Ryan Baij

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken