Theo de Kool a.i. rvb-voorzitter Blokker Holding, Roland Palmer vertrekt

Theo de Kool a.i. rvb-voorzitter Blokker Holding, Roland Palmer vertrekt
  • Food-en-retail
  • 17 jun 2015 @ 11:52
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • PersonaliaWinkelen

Roland Palmer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Blokker Holding, heeft te kennen gegeven zijn functie als gevolg van een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen neer te leggen en zijn loopbaan buiten het concern te vervolgen. Theo de Kool, vicevoorzitter van de Raad van Bestuur, wordt benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur en gaat deze functie vervullen totdat er een definitieve opvolger is. Hij zal volgens Blokker de ingezette 'Transformatiestrategie 2017' verder vormgeven. De Centrale Ondernemingsraad is geïnformeerd, meldt de retailketen.

Roland Palmer is sinds 2009 in dienst van Blokker Holding en sinds oktober 2010 lid van de Raad van Bestuur. Na het overlijden van zijn oom de heer Jaap Blokker in juli 2011 is hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Commissarissen meldt Roland Palmer veel dank verschuldigd te zijn voor het feit dat hij in 2011 de uitdaging is aangegaan om, onder moeilijke marktcondities, de organisatie te leiden. 'Hij heeft een sterke impuls gegeven aan innovatie binnen het concern en hij heeft daarmee een start gemaakt om de diverse winkelformules beter te laten aansluiten op de steeds sneller veranderende wensen van de consument. Hij heeft een belangrijke rol vervuld in de transformatie van het concern naar een omnichannel retailorganisatie met onder meer de oprichting van een succesvolle online organisatie Nextail voor alle webwinkels en de introductie van vernieuwde winkelformules bij winkelketens als Blokker, Leen Bakker en Big Bazar. Roland Palmer gaat naar een nieuwe uitdaging op zoek. De Raad van Commissarissen wenst hem veel succes in de toekomst.' (PvWK)

Over Blokker Holding 
Tot het detailhandelsconcern Blokker Holding behoren de huishoudketens Blokker, Marskramer, Novy, Cook&Co, Xenos, Big Bazar en Budg€t, de speelgoedketens Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys, woonwinkel Leen Bakker en de groothandels Trend Center en Elektroblok. Het concern is actief met 11 winkelformules in acht landen met ongeveer 2.400 vestigingen en circa 22.000 medewerkers.

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken